Grondige vernieuwing stadsschouwburg op komst

Grondige vernieuwing stadsschouwburg op komst: "Publiek krijgt uitstekend zicht op podium"

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De stadsschouwburg van Sint-Niklaas krijgt een grondige vernieuwing. De hellingsgraad in de zaal wordt aangepast, zodat het publiek op alle plaatsen een veel beter zicht krijgt op het podium.
Social media sharing

De stadsschouwburg van Sint-Niklaas had al een tijdje nood aan een grondige renovatie. De theaterstoelen zijn na een paar honderdduizend bezoekers klaar voor vervanging. Bovendien kampte de schouwburg sinds een verbouwing midden jaren 1990 met een te kleine hellingsgraad. Daardoor heeft niet iedereen een goed zicht op het podium.  

Beter podiumzicht
Daar gaat de stad iets aan doen. Bedoeling is om de zaal grondig te renoveren. Zo krijgt de vernieuwde zaal een aangepaste hellingsgraad, om het podiumzicht op alle 432 stoelen sterk te verbeteren.
Om dat mogelijk te maken, verkleint de capaciteit van de schouwburg. Maar de stad verkiest kwaliteit boven kwantiteit. Bovendien gaven de voorbije jaren steeds meer mensen aan niet meer op de minder goede plaatsen te willen zitten. In de vernieuwde zaal komen er dus méér plaatsen met een uitstekend zicht op het podium dan voordien.
In de zaal maakt ook het grijsblauwe plaats voor een hedendaagse look. De muren worden bekleed met hout en de akoestiek wordt verder geoptimaliseerd voor een perfecte beleving van onder meer theater en muziek.

Meer ruimte
Ook voor mensen die minder mobiel zijn, is deze vernieuwing goed nieuws. Want na de heropening kunnen zij met een rolstoel van De Foyer recht de zaal in, zonder niveauverschil. Ook in de zaal zal er veel meer ruimte zijn om zorgeloos te genieten van een portie cultuur. De trapjes en de lift in de wandelgangen verdwijnen en maken plaats voor een veel grotere ruimte om voor of na de voorstelling even gezellig bij te praten of iets te lezen.
Op dit moment zijn de plannen in opmaak. De definitieve timing van de renovatie en de extra mogelijkheden voor cultuurbeleving worden binnenkort bekendgemaakt.

De stadsschouwburg
De toekomstige zaal van de stadsschouwburg
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen