Ontwerp van de nieuwe zorgsite in Nieuwkerken

Groots nieuw zorgproject in Nieuwkerken klaar tegen eind 2022

Tegen eind 2022 kunnen de Nieuwkerkenaren terecht op een gloednieuwe zorgkern. De OCMW-raad heeft de bouw van een groots nieuw zorgproject op de gronden rond woonzorgcentrum Populierenhof éénparig toegewezen aan de vennootschap Ibens-Bolckmans & AMV architecten voor een bedrag van 23.883.375 miljoen EUR. De zorgsite Nieuwkerken is het grootste investeringsproject van het OCMW voor de volgende bestuursperiode. Bovendien breiden we ons zorgaanbod voor jong en oud in Nieuwkerken en het noordelijk deel van Sint-Niklaas flink uit.
Social media sharing

Nieuw woonzorgcentrum, dienstencentrum, assistentieflats, dagverzorging en buitenschoolse kinderopvang op nieuwe zorgsite

Er komen een woonzorgcentrum met maar liefst 120 kamers, een dienstencentrum, een dagverzorgingscentrum en een uitbreiding naar 30 eigentijdse flats in samenwerking met de Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting die de huidige 11 bejaardenwoningen vervangen. De stad huisvest er ook een buitenschoolse kinderopvang waar 75 kinderen terechtkunnen. Nieuwkerken krijgt daarmee 25 plaatsen extra vakantieopvang.

De nieuwe zorgsite zal bestaan uit vier kleinschalige paviljoenen rond twee binnenpleinen. De kleinschaligheid en de inplanting van de gebouwen in het groen versterken het dorpse en groene karakter van Nieuwkerken en creëren een nieuwe toegangspoort voor Nieuwkerken, zoals beoogd in het eerder opgemaakte masterplan voor de site. De vier gebouwen zijn met elkaar verbonden via een half ondergrondse gang en bieden vanop Turkyen doorzicht op het omliggende parkgebied. Parkeren gebeurt ondergronds. Heel belangrijk: de bewoners van woonzorgcentrum Populierenhof kunnen verder in het huidige woonzorgcentrum blijven wonen tot de nieuwbouw klaar is, want dit omvangrijke bouwproject wordt in één fase gebouwd op de beschikbare gronden naast Populierenhof. Voor enkele bewoners van de ouderenwoningen zullen we wellicht wel op zoek moeten naar tijdelijke huisvesting. Als de omgevingsvergunning er is, kan de bouw van start gaan in het najaar van 2019. De nieuwe zorgkern zal dan instapklaar zijn eind 2021. De afbraak van Populierenhof gebeurt in het voorjaar van 2022 en de buitenaanleg wordt voltooid tegen eind 2022.

 

Buurtbrief site Turkyen oktober 2018 jrg. 3 nr. 1

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen