'Hart voor Waas' geeft sociale projecten tot 12.000 EUR steun

'Hart voor Waas' geeft sociale projecten tot 12.000 EUR steun

Heeft je wijk nood aan een groene ontmoetingsplek? Wil je vzw activiteiten organiseren om kwetsbare jongeren te ondersteunen? Droomt je sportvereniging van een G-sportwerking? Of heb je een ander idee waarmee je de wereld een beetje beter kan maken voor je streek en je streekgenoten? Blijf er niet mee zitten: pitch het voor 8 november bij #Een hart voor Waas en krijg een financieel duwtje in de rug.
Social media sharing

Streekfonds Oost-Vlaanderen maakt werk van een warme provincie, waar het voor iedereen goed is om te wonen, te werken, te ontspannen, te leven en op te groeien. Daarom ondersteunt het samen met heel wat gemotiveerde mensen en organisaties uit de regio jaarlijks diverse lokale initiatieven die een verschil maken.

“Afgelopen jaar kregen 39 sociale, inclusieve initiatieven verspreid over de hele provincie in totaal 376.141 EUR steun”, vertelt coördinator Stefanie Albers. “Concreet begeleidt Streekfonds Oost-Vlaanderen de geselecteerde projecten om via een crowdfunding de helft van de benodigde middelen in te zamelen. Dankzij de financiële steun van onze partners verdubbelen we vervolgens het opgehaalde bedrag, met maximaal 6.000 EUR. Het plafond ligt deze keer 1.000 EUR hoger dan de voorbije jaren.”

Gezocht: projecten die mens en omgeving verbinden
Wie op een duurzame manier een maatschappelijke nood wil aanpakken in zijn buurt, stad of gemeente kan zich tot 8 november kandidaat stellen via www.streekfondsoostvlaanderen.be.
Wil je jouw project nog even aftoetsen, mail naar info@streekfondsoostvlaanderen.be of schrijf je in voor het digitale infomoment op 18 september of 10 oktober.

Streekfonds Oost-Vlaanderen opereert onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting. Voor #Een hart voor Waas komen projecten in aanmerking in de volgende steden en gemeenten: Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster, Zwijndrecht.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen