Ten Bos

Heraanleg Ten Bos: Hoe denk jij over het dorpsplein van morgen?

Ten Bos is het centrale dorpsplein aan de kerk van Nieuwkerken-Waas. Het plein heeft vandaag de dag veel troeven: bloeiende horeca, handelszaken in de buurt, knooppunt van kermissen en wielerwedstrijden, enz. Het stadsbestuur plant een grondige opfrissing van dit plein. Met de herinrichting willen we de troeven versterken en daarnaast ook inzetten op een toekomstvast ontwerp: verkeersveiliger, aangepast aan klimaatuitdagingen, aantrekkelijk voor kinderen en jongeren, en vooral een plaats creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar het leuk is om te verblijven.
Social media sharing

Inleidend publieksmoment donderdag 28 januari 2021

In januari gaat een team van ontwerpers, sociologen en ruimtelijk planners aan de slag om het nieuwe dorpsplein vorm te geven. Hiervoor hebben we de hulp nodig van de Nieuwkerkenaar. Ten Bos dient immers een plein te worden voor de Nieuwkerkenaar, door de Nieuwkerkenaar. Daarom ben je van harte uitgenodigd op het inleidend publieksmoment op donderdag 28 januari 2021 van 18 tot 19 uur. Je kan je inschrijven voor dit digitaal publieksmoment via het webformulier op projectpagina www.sint-niklaas.be/sterknieuwkerken. We hopen je daar te zien!

Open oproep: klankbordgroep donderdag 14 januari 2021

Het proces voor de opmaak van het voorontwerp loopt tot en met juni 2021. Na het inleidend publieksmoment zullen nog drie publieksmomenten plaatsvinden in de loop van het proces. We stellen een klankbordgroep samen om dit proces te begeleiden en evalueren. Leden van de klankbordgroep dienen op elk publieksmoment aanwezig te zijn en geven na afloop feedback aan het ontwerpteam. Ben je geïnteresseerd om lid te worden? Stuur dan een mailtje naar sofie.stas@sint-niklaas.be om jezelf voor te stellen. De eerste vergadering van de klankbordgroep vindt plaats op 14 januari, waarop we het publieksmoment van 28 januari voorbereiden.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen