logo Rode Kruis

Heropstart ziekenhuizen zorgt voor meer nood aan bloed

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Nu de ziekenhuizen stilaan opnieuw op volle toeren draaien en niet-dringende behandelingen en operaties opnieuw ingepland worden, stijgt ook de vraag naar bloed, plasma en bloedplaatjes. Rode Kruis-Vlaanderen roept daarom iedereen op om bloed te komen geven. Jouw donatie is nu éxtra hard nodig. Op voorhand je bed reserveren en een eigen mondmasker meenemen is verplicht.
Social media sharing

Ziekenhuizen op volle toeren

Toen de coronacrisis op zijn hoogtepunt was en in de aanloop daar naartoe stelden ziekenhuizen alle niet-dringende ingrepen en operaties uit. Dat maakte dat er toen veel minder bloed nodig was in ziekenhuizen en het Rode Kruis wekenlang tegen een meer dan comfortabele bloedvoorraad aankeek. Sinds 4 mei draaien de ziekenhuizen echter weer op volle toeren, en zoals verwacht is ook de vraag naar bloedproducten enorm gestegen.

Doneren op afspraak

Vroeger was het niet nodig om een afspraak te maken voor je bloed kwam geven, maar sinds de aanwezigheid van het coronavirus in ons land en de voorzorgsmaatregelen die dit met zich meebrengt, is dit een extra maatregel die van kracht is. Op die manier blijft het aantal aanwezigen op een mobiele bloedinzameling en in de donorcentra onder controle en kan de organisatie er voor zorgen dat de social distancing tussen donoren en medewerkers gerespecteerd kan worden. Donoren zijn ook verplicht een mondmasker te dragen en worden gevraagd een eigen masker mee te brengen. Een afspraak maken is verplicht.

Donorcentrum Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas kan je bloed, plasma of bloedplaatjes doneren in het donorcentrum aan het Stationsplein 26, na afspraak. Je kan hiervoor bellen naar het algemene nummer 0800 777 00 of rechtstreeks naar het donorcentrum op het nummer 03 201 38 00. Een afspraak maken kan ook via deze link: Maak een afspraak
 
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen