Kruispunt Driekoningen-Hofstraat

Herstellingen boordstenen kruispunt Driekoningen in Sint-Niklaas vanaf 5 juli 2021

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Van maandag 5 juli tot 16 juli voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken uit aan de kantstroken/boordstenen aan het kruispunt Driekoningen. De werken gebeuren
bewust tijdens de verkeersluwere periode (zomervakantie).
Social media sharing

Wat houden de werken in?

In 2018 is het kruispunt Driekoningen heraangelegd. Sindsdien is vastgesteld dat sommige kantstroken/boordstenen die vaak overreden worden schade vertonen. De huidige prefab-elementen zullen dan ook vervangen worden door kantstroken die in één stuk getrokken worden. Deze techniek zorgt voor meer stevigheid en duurzaamheid. De werken beginnen op maandag 5 juli en duren tot 16 juli.

 

Twee fasen

Er wordt in 2 fasen gewerkt waarbij telkens een rotonde afgesloten wordt. Voor de fietsers en voetgangers is er geen hinder. In beide fasen zal het doorgaand verkeer komende van de N70 uit Lokeren, van de N41 Elversele en van de N16 wordt omgeleid via de Prins Boudewijnlaan (N70) en de Singel (R42).

 

Fase 1: van ma 5 juli om 6u tot vrijdag 9 juli om 17u:

De rotonde R42-Driekoningenstraat is afgesloten. Lokaal verkeer van het centrum naar de Driekoningenstraat moet rondrijden via de rotonde Hofstraat, de Spoorweglaan, de Plezantstraat, de Heistraat, Driekoningenstraat en omgekeerd.

 

Fase 2: van ma 12 juli 6u tot vrij 16 juli om 17u.

De rotonde R42- Hofstraat wordt afgesloten. Lokaal verkeer van het centrum naar de Driekoningenstraat moet rondrijden via de Plezantstraat, de Heistraat, Driekoningenstraat en omgekeerd. Op de ommezijde van deze brief vindt u twee omleidingsplannen. In het weekend van vrij 9 juli vanaf 17u tot ma 12 juli 6u wordt er niet gewerkt.

 

Bereikbaarheid Gasmeterstraat

De Gasmeterstraat wordt dubbele rijrichting, vanaf de Nijverheidsstraat. Herenmode De Waele blijftbereikbaar via de Gasmeterstraat.

 

Bereikbaarheid woonzorgcentrum Het Hof en Residentie Boudelo

Tijdens fase 2 (van maandag 12 juli tot vrijdag 16 juli) wordt het bestemmingsverkeer voor het woonzorgcentrum Het Hof en voor Residentie Boudelo (hoek Plezantstraat/Hofstraat) via het Onze-Lieve- Vrouwplein naar de bushalte in de Hofstraat geleid. Daar kan een U-bocht gemaakt worden naar de andere rijstrook, om op die manier de beide locaties te bereiken. Vermits er geen verkeer doorkomt vanaf de rotonde R42-Hofstraat kan dit op een veilige manier gebeuren.

 

Asfalteringswerken tunnel onder Stationsplein

Op dinsdag 6 juli en woensdag 7 juli, terwijl de rotonde R42 -Driekoningenstraat afgesloten is en er dus geen verkeer mogelijk is, krijgt de rijbaan van de tunnel onder het Stationsplein een nieuwe toplaag asfalt.

In bijlage onderaan dit nieuwsbericht vind je omleidingsplan van fase 1 en fase 2.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen