OLV straat

Herstellingswerken aan fietspad Onze-Lieve-Vrouwstraat starten 16 augustus

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Vanaf woensdag 16 augustus 2023 start de firma Verbruggen met de heraanleg van het betonnen fietspad in de Onze-Lieve-Vrouwstraat, tussen de Dalstraat en de Hemelaerstraat. Het fietspad werd tijdelijk hersteld na de voorbereidende nutswerken voor het project Grote Markt, maar wordt nu volledig uitgebroken en heraangelegd in rode beton. De werken duren tot donderdag 31 augustus 2023.
Social media sharing

Voor fietsers vanaf de Plezantstraat richting Grote Markt wordt er een veilige oplossing voorzien om in de Onze-Lieve-Vrouwstraat voorbij de werfzone te rijden. Ook doorgaand verkeer kan langs de werfzone rijden, en wordt over de busbaan geleid.

Tijdens de werken worden de Dalstraat en de Hemelaerstraat afgesloten ter hoogte van de aansluiting met de Onze-Lieve-Vrouwstraat. In de Hemelaerstraat wordt tijdelijk dubbele rijrichting ingevoerd voor plaatselijk verkeer. Ook in de Dalstraat wordt tijdelijk dubbele rijrichting ingevoerd voor plaatselijk verkeer, tussen de Kasteelstraat en de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Voor doorgaand verkeer is er een omleiding voorzien via N41 – R42 – Plezantstraat.

Voor fietsers zijn deze omleidingen voorzien:

  • Doorgang Dalstraat/Onze-Lieve-Vrouwstraat onderbroken: omleiding via Kasteelstraat en Westerstraat.
  • Doorgang Hemelaerstraat/Onze-Lieve-Vrouwstraat onderbroken: omleiding via Nieuwstraat en Kroonmolenstraat.
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen