Vrouw met kop koffie

Het crisisnetwerk zoekt vrijwilligers

Het crisisnetwerk bestaat uit een vrijwilligersgroep van hulpverleners die een permanentieregeling hebben om tussen te komen in crisissituaties buiten de kantooruren. Zij zorgen voor een luisterend oor en tijdelijke huisvesting in samenwerking met opvangdiensten. De vrijwilligersgroep zoekt nieuwe collega's en nodigt geïnteresseerden uit op een ontbijtmoment op dinsdag 5 februari 2019 in het welzijnshuis.
Social media sharing

Jaarlijks komen er een 40-tal oproepen binnen die de vrijwilligers in een beurtrol behandelen. De oproepen komen vanuit politie en/of spoeddienst van AZ Nikolaas. Het crisisnetwerk is actief op weekdagen van 16.30 tot 8 uur 's morgens en doorlopend tijdens het weekend en feestdagen.

Het crisisnetwerk is een initiatief van het OCMW Sint-Niklaas in samenwerking met verschillende diensten en instellingen. We voorzien een onkostenvergoeding, omniumverzekering en verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke letsels tijdens het uitvoeren van de opdracht.

Misschien heb jij wel zin in deze boeiende en zinvolle uitdaging en wil je graag kennismaken met onze vrijwilligers en hun ervaringen. Dat kan.

Kom langs tijdens ons ontbijt-infomoment op dinsdag 5 februari 2019 van 8 tot 9 uur in de cafetaria van het welzijnshuis, Abingdonstraat 99, 9100 Sint-Niklaas.  

Graag je aanwezigheid bevestigen aan charlotte.riemaecker@sint-niklaas.be, tel. 03 778 62 08 of 0470 71 31 96 vóór 25 januari 2019. Jullie hebben vervolgens de mogelijkheid om in te tekenen als vrijwilliger. Kan je niet aanwezig zijn maar heb je wel interesse, aarzel dan niet om contact op te nemen. 

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen