Meisje in rubberboot op overstroomde straat

Het Rode Kruis helpen in door noodweer getroffen gebieden

Na het noodweer van de afgelopen week willen vele burgers een handje toesteken om te helpen. Het Rode Kruis organiseert de officiële hulpverlening in de getroffen gebieden. De organisatie is op veel plaatsen aanwezig en kan daardoor snel in actie schieten en noodhulp bieden. Het Rode Kruis lijst nu de concrete noden in de getroffen regio’s op en onderneemt dan concrete noodhulpacties. Om hen te steunen, kan je geld doneren of je inschrijven als vrijwilliger via hun site.
Social media sharing

Giften

Via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kan je vanaf nu giften storten. Het Rode Kruis gebruikt je gift om concrete hulp te bieden aan de getroffenen van de ramp. Voor een giftbedrag vanaf 40 EUR op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest. Hiermee is het giftbedrag voor 45% fiscaal aftrekbaar. Het Rode Kruis bepaalt welke noodhulp-projecten zullen gesteund worden na een analyse van de concrete noden.

Vrijwilliger worden

Het Rode Kruis heeft eigen vrijwilligers, maar die gaan misschien nood hebben aan extra ondersteuning. Mensen die zelf mee willen helpen met de taken die het Rode Kruis de komende tijd zal uitvoeren (bv. opkuis, puin ruimen...), kunnen zich aanmelden via het crisisvrijwilligersplatform van Rode Kruis-Vlaanderen. Via dit platform blijf je op de hoogte van taken die zich aandienen.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen