Weerspiegeling van street art-werk van vos van Eelco

In het spoor van de vos: een jaar lang verrassende Reynaertactiviteiten in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas is in 2023 voorzitter van het ‘Land van Reynaert’: en dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan! De schalkse vos verovert de hoofdstad van het Waasland, met een waaier aan activiteiten, een aantal nieuwe producten én als kers op de taart in september een groots openluchtspektakel met verrassende twist, ‘R de musical’.
Social media sharing

CC Sint-Niklaas pakt uit en ongetwijfeld ook in met de expo ‘Burcht Malpertuus’, te bezoeken van vrijdag 9 juni tot en met zondag 22 oktober. Op recreatiedomein De Ster verschijnen er in het voorjaar de verdwaal- en verhaalpalen in Reynaertthema. Een splinternieuwe Reynaert-fietsroute wordt feestelijk ingereden op zaterdag 13 mei, en ook de Reynaert-auto/fietszoektocht van het Davidsfonds is vanaf zaterdag 13 mei de hele zomer lang beschikbaar. De jaarlijkse fototentoonstelling van de Sint-Niklase fotoclubs in het stadspark in het voorjaar draait rond Reynaert. De zoektocht ‘Op Zoek naar Wase Vossen’ start diezelfde dag en zit helemaal in een Reynaertjasje. Een andere wandelzoektocht, van de Sint-Niklase Bierproevers, focust deze lente en zomer dan weer op de Reynaert-deelgemeente Belsele.  

Ook in de vaste jaarkalender krijgen een heel wat activiteiten een Reynaertjasje aan, zoals Erfgoeddag in thema ‘Beestig’ op zondag 23 april en het Ambachtelijk Weekend met als thema ‘Beestenboel’. Op lente-event Buitengewoon op zondag 14 mei zal de miniballon van de vos opgeblazen worden en is er kindergrime in thema ‘vossen’. Tijdens de zomerse avondwandelingen staat er ook een Reynaert-wandeling op het programma en tijdens de Dag van de Trage Weg op zaterdag 14 en zondag 15 oktober kan je wandelen op de streek-GR Waas- en Reynaertland.   

Bekijk het hele programma op www.ontdeksintniklaas.be/reynaert.  
Meer informatie over 'R de musical' via www.rdemusical.be.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen