Tekening van twee personen voor een kaart van de provincie Oost-Vlaanderen

Hoe zie jij Oost-Vlaanderen in 2050? Bezoek de expo vanaf dinsdag 16 mei en kom naar het infomoment op zaterdag 20 mei

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De Provincie maakt een nieuw beleidsplan ruimte op. Omdat iedereen de ruimte gebruikt, is er ook ruimte voor jouw mening! Van 21 april tot en met 19 juli 2023 kun je het plan op verschillende manieren leren kennen en je stem laten horen. In Sint-Niklaas kan je vanaf dinsdag 16 mei de interactieve tentoonstelling bezoeken, of meer informatie krijgen op een infomoment op zaterdag 20 mei.
Social media sharing

Stijgende energie- en grondprijzen, extreme hitte en regen, luchtverontreiniging … We kampen vandaag met heel wat uitdagingen. Die kunnen we voor een groot deel oplossen door onze ruimte beter te gebruiken. Daarom maakt de Provincie Oost-Vlaanderen een beleidsplan op: ‘Maak Ruimte voor Oost-Vlaanderen 2050’. In dat plan staan acties tot 2035 en een visie tot 2050. Naast het beleidsplan ruimte is er een ontwerp plan-milieueffectrapport (plan-MER) gemaakt. Dat rapport toont welke effecten het beleidsplan ruimte zal hebben op het milieu.

De Provincie wil zowel de stads- en dorpskernen versterken als onze groene open ruimte vrijwaren. Door wonen, werken en dagelijkse activiteiten te bundelen, houden we meer ruimte vrij en creëren we comfortabele en vlot bereikbare woon- en werkplekken.

De komende maanden krijg je de kans om meer te weten te komen en mee te denken.

Infomoment op zaterdag 20 mei

Provincie Oost-Vlaanderen komt naar Sint-Niklaas voor een toelichtingsmoment met ruimte voor vragen. Je bent van harte welkom op zaterdag 20 mei, van 10 tot 12 uur in de receptiezaal van het stadhuis van Sint-Niklaas. Ingang via de nieuwe vleugel van het stadhuis, de receptiezaal is op de 2de verdieping.

Reizende tentoonstelling van dinsdag 16 mei tot dinsdag 6 juni

Spring zeker ook eens binnen op de interactieve tentoonstelling. Die houdt halt in Sint-Niklaas vanaf dinsdag 16 mei tot dinsdag 6 juni. Tijdens de openingsuren van het stadhuis kan je in de ruimte voor de receptiezaal (op de 2de verdieping) op een fijne manier kennis maken met het beleidsplan ruimte van Provincie Oost-Vlaanderen.

Bezoek de expo op deze momenten:

  • maandag: 8.30 - 12.30 uur (gesloten op maandag 29 mei) 
  • dinsdag: 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 16 uur
  • woensdag: 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 16 uur
  • donderdag: 8.30 - 12.30 uur (gesloten op donderdag 18 mei)
  • vrijdag: 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 16 uur (gesloten op vrijdag 19 mei)
  • zaterdag: 10 - 12 uur (enkel op zaterdag 20 mei)

Reageren

Van 21 april tot en met 19 juli mag iedereen opmerkingen geven op het ontwerp-beleidsplan. Wil je reageren? Stuur je reactie dan vóór 20 juli in op een van de volgende kanalen:

Wie op zoek is naar meer informatie, kan het ontwerp-beleidsplan en het bijbehorende milieueffectenrapport inkijken

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen