Houtbriel

Houtbriel afgesloten vanaf maandag 26 september voor fase 1 nutswerken Grote Markt

Op maandag 26 september starten de voorbereidende nutswerken aan de Grote Markt. Om de impact van deze werken zo beperkt mogelijk te houden, is een minutieuze planning uitgewerkt met verschillende fasen en zones. De aannemer start met de werken in de zone Houtbriel. Hierdoor is de Houtbriel afgesloten tot en met zondag 9 oktober.
Social media sharing

In de eerste fase van de nutswerken aan de Grote Markt werkt de aannemer in de zone Houtbriel: vanaf de hoek met Grote Markt 55 tot Houtbriel 31 en vanaf Houtbriel 1 tot en met Houtbriel 14. Er wordt ook een sleuf getrokken over de breedte van de straat. Hierdoor is de straat volledig afgesloten voor autoverkeer ter hoogte van Houtbriel 33. De huizen die zich achter de sleuf bevinden, zijn bereikbaar langs de Kalkstraat. De hoek Kalkstraat-Ankerstraat blijft immers open voor doorgaand verkeer. Komende vanaf de Parklaan, bereik je de Houtbriel langs de Moerlandstraat, Hospitaalstraat en Kalkstraat.

Ook de parking van BNP Paribas Fortis blijft bereikbaar, langs de Kalkstraat. Hiervoor verwijderen we tijdelijk de paaltjes tussen de Kalkstraat en Houtbriel en brengen we de nodige signalisatie aan.

Handelaars en horeca krijgen aparte informatie over bereikbaarheid voor hun leveranciers en klanten.

Te voet of met de fiets aan de hand is er wel doorgang mogelijk over een tijdelijke loopbrug wanneer de aannemer niet aan het werk is. De Stationsstraat blijft bereikbaar vanaf de Grote Markt.

Deze fase eindigt op zondag 9 oktober.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen