Sinterklaas tevreden

Hulpverleners helpen Sinterklaas een handje

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Sint-Niklaas zou de stad van de Sint niet zijn mocht Sinterklaas niet een handje worden geholpen door heel wat hulpverleners. Ze brengen gratis speelgoed aan huis bij kinderen in de stad die het met minder moeten stellen.
Social media sharing

Het stadsbestuur en medewerkers van het Huis van het Kind, het welzijnshuis en De Kringwinkel Den Azalee sloegen samen met heel wat vrijwilligers de handen in elkaar om op korte tijd de hele operatie succesvol te doen verlopen. Sinterklaas is daar erg opgetogen over.

Bijna duizend pakketten speelgoed komen terecht bij kinderen uit Sint-Niklaas die daar wel erg blij mee zullen zijn. En er werd hard gewerkt. Medewerkers van het welzijnshuis en het Huis van het Kind ontplooiden een hele organisatie. Ze gingen ook op zoek naar vrijwilligers om al die pakketten mee aan huis te bezorgen. Intussen schoten medewerkers van De Kringwinkel in actie om de  Sint-zakken met speelgoed te vullen en klaar te maken voor de grote Sinterklaasbedeling.

In enkele dagen slaagden zes medewerkers van De Kringwinkel erin om zo’n duizend zakken van de Sint te vullen met knuffels, stripverhalen, gezelschapspelletjes, kinderboeken, houten speelgoed, poppen, puzzels, Lego, Playmobil…, alles aan speelgoed wat je maar kan bedenken.

Bovendien werd al dat speelgoed ook keurig in de zakken gesorteerd volgens leeftijdscategorie … en voor meisjes of jongens. Sinterklaas missprak zich zelfs een zeldzame keer en liet zich ontvallen dat zijn pietermanknechten dit nooit zo snel hadden gekund. Maar dat laatste mag niet geweten worden.

De zware taak rust ook op de schouders van de medewerkers van het welzijnshuis, het Huis van het Kind en zo’n acht vrijwilligers om het op tijd bij de kinderen te krijgen. We durven te wedden met Sinterklaas dat dit ook zal lukken, en aan een tempo waar zijn pietermanknechten alleen maar jaloers op kunnen zijn. Helaas mag Sinterklaas niet wedden.

Niet in het minst is Sinterklaas blij omdat met deze actie Iedereen Mee is.  Met het speelgoed dat zoveel mensen binnenbrachten bij De Kringwinkels van Den Azalee, toveren ze nu op zoveel kinderengezichten een glimlach.

Het stadsbestuur bedankt elke organisatie en iedereen die aan de actie meewerkte.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen