regenboogvlag

#IDAHOTvanuitmijnKOT

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op 17 mei 2020 is het exact 30 jaar geleden dat de WHO, de wereldgezondheidsorganisatie, homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte. Sindsdien heeft de holebi-en transgendergemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.
Social media sharing

Wereldwijd wordt op deze dag de discriminatie en vervolging van holebi’s en transgenders aangeklaagd. Samen met onze partners willen wij dit jaar opnieuw een boodschap van verdraagzaamheid uitdragen. Dit doen we door de straten, voordeuren, ramen… op te vrolijken met regenbogen! De regenboog representeert wereldwijd de LGBTQ+ gemeenschap.

Doe jij ook mee? Wij hebben alvast een kleurplaat die je kan inkleuren en ophangen. Scrol naar beneden om te kiezen uit 3 kleurplaten, deze kan je downloaden en uitprinten. Laat je creativiteit zien! Wij hijsen alvast de regenboogvlaggen aan het stadhuis en het welzijnshuis

Wil jij je regenboog graag delen? Dit kan door deze op jouw social media te posten met de hashtag #IDAHOTvanuitmijnKOT. Je kan je foto ook mailen naar diversiteit@sint-niklaas.be.

Heb jij zelf te maken met discriminatie?
Contacteer het lokaal contactpunt van UNIA voor regio Sint-Niklaas:
Abingdonstraat 99 - 03 778 30 32 - sint-niklaas@unia.be of www.unia.be

Heb je vragen over deze actie?
Contacteer de dienst diversiteit, samenleving en preventie:
diversiteit@sint-niklaas.be
03 778 61 66

Download hier de kleurplaten!

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen