Iedereen mee figuren samen

Iedereen Mee - Is jouw organisatie een superverspreider van inclusie?

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
We willen in de periode van 1 juni tot en met 20 juni – samen met jullie! - een boodschap voor meer inclusie en gelijke kansen brengen. Want in Sint-Niklaas willen we IEDEREEN MEE, ongeacht inkomen, herkomst, religie, geaardheid, fysieke of psychische mogelijkheden, enz.
Social media sharing

Inclusie staat tegenover uitsluiting en discriminatie. Het is de insluiting in de samenleving van iedereen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten ongeacht geslacht, afkomst, religie, geaardheid, beperking enz.

  • WAT DOEN WE?

In de periode van 1 juni tot en met 20 juni roepen we alle organisaties, verenigingen en burgerinitiatieven op om te tonen wat zij reeds doen om iedereen mee te krijgen. Hoe werken zij aan inclusie en gelijke kansen voor elke inwoner?

  • WAAROM DOEN WE DIT?

Dit doen we omdat we hun inspanningen willen erkennen, mensen willen inspireren en willen aantonen dat we in Sint-Niklaas al goed bezig met het inclusief werken. Samen zijn wij een stad waar ‘iedereen mee’ is.

  • HOE GAAN WE DIT DOEN?

Stap 1: Elke vereniging of organisatie zoekt een echte ambassadeur die kan vertellen waarom die zich goed voelt in de vereniging of organisatie. Wat maakt dat die persoon zich welkom voelt in zijn/haar vereniging? We willen vanuit de ervaringen van de gebruikers te weten komen en tonen hoe er in Sint-Niklaas al gewerkt wordt aan inclusie.

Stap 2: Laat ons voor 25 april weten als je een ambassadeur hebt gevonden met een relevant verhaal en vul het formulier in.

Stap 3: We maken een afspraak en gaan coronaproof te werk om een professionele foto te maken van jouw ambassadeur en noteren het verhaal.

  • WAT ZAL HET RESULTAAT ZIJN?

Wij gaan aan de slag met jullie inzendingen en zullen in de periode van 1 juni tot en met 20 juni jullie ambassadeurs en hun verhaal via onze sociale media kanalen posten. Daarnaast zullen we ook een websitepagina maken waar alle verhalen gebundeld zullen staan. 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de dienst diversiteit, samenleving en preventie.

Diversiteit, samenleving en preventie

Abingdonstraat
99
9100
Sint-Niklaas

Iedereen mee

Diversiteit brengt leven in onze stad. Kijk maar eens rond in je vriendenkring of op je werk, zelfs in je gezin. Iedereen vertelt een ander verhaal. Toch delen we ook allemaal iets gemeenschappelijks: we wonen en leven in dezelfde diverse en levendige stad.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen