Kunst op het water, van 12 augustus tot 4 september

Imposante kunstinstallaties krijgen plek in vijvers stadspark: unieke kunstwerken in het hart van de stad, van 12 augustus tot 4 september

Drie grootse, imposante kunstwerken zijn vanaf 12 augustus te bewonderen in het Romain De Vidtspark, tijdens 'Kunst op het water'. Ze blijven er tot 4 september, tot en met de Vredefeesten. De oplichtende kunstinstallaties roepen zeker bij valavond een prachtige, feeërieke sfeer op.
Social media sharing

Een uniek spektakel op het water, daar pakt de stad in augustus mee uit. 'Kunst op het water' toont drie indrukwekkende parels op het water: 'Floating Earth' van Luke Jerram, 'Ballooning a House' van Daems van Remoortere en 'Encounter Whalemachine' van Wim Poppe. 

Luke Jerram's Floating Earth toont een gevallen aarde op het water, met zicht op onze planeet zoals ze vanuit de ruimte wordt gezien. De kunstenaar wil iedereen doen nadenken over onze rol op aarde, over de nietigheid van onze aardbol in het heelal en onze verantwoordelijkheid voor de planeet. Dit bijzondere werk is voor het eerst te zien in ons land. Een unieke kans! 
‘Ballooning a House’ van het duo Daems van Remoortere brengt een videoprojectie die 's avonds tot leven komt op het water. En met 'Encounter Whalemachine' van Wim Poppe duikt er een grote walvisstaart op uit het water. Het zijn drie bijzondere kunstinstallaties, die verwondering en verbazing opwekken en tegelijk het klimaatvraagstuk kritisch benaderen. Vooral bij valavond verrassen deze oplichtende installaties en zorgen ze voor een feeërieke sfeer, die jong en oud doen wegdromen over de oneindigheid van ons universum. 

Stadspark
Deze drie werken krijgen een plaats in Sint-Niklaas, waar een hele zomer lang wordt ingezet op het thema 'water'. Daarvoor zijn de vijvers en waterpartijen in het Romain De Vidtspark, of het stadspark, uiteindelijk het meest geschikt. 
Aanvankelijk kwamen de vijvers van SVK in het vizier, maar de verankering van de kunstwerken in de diepe vijvers blijkt er niet evident. Organisatorisch en praktisch zijn er bovendien heel wat opportuniteiten in het stadspark. In het hart van de stad is 'Kunst op het water' overal dichtbij en veel vlotter toegankelijk voor iederéén, ook voor minder mobiele mensen. Ook kan 'Kunst op het water' dan blijven tot en met de Vredefeesten, waarmee meteen een heel groot publiek de mogelijkheid krijgt om deze imposante kunstinstallaties te bewonderen.  

► 'Kunst op het water', van 12 augustus tot en met 4 september in het Romain De Vidtspark
► Info: www.ontdeksintniklaas.be 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen