Corona

Informatie over uitbraak coronavirus

De uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) in China beheerst al enkele weken de actualiteit. Hoewel het hoofdzakelijk over een probleem in China gaat, is het te begrijpen dat burgers zich vragen stellen over hun veiligheid. Daarom heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid, in nauwe samenwerking met de Gemeenschappen en Gewesten, het initiatief genomen om alle belangrijke informatie samen te brengen.
Social media sharing

Op de website www.info-coronavirus.be is alle informatie makkelijk te vinden en worden de 'veel gestelde vragen' doorlopend bijgewerkt onder toezicht van een groep experten en virologen. Ook het laatste nieuws over de evolutie in ons land, is hier op een toegankelijke manier te raadplegen. Burgers kunnen op de website ook per mail hun vragen kwijt of kunnen bellen op het gratis infonummer 0800 14 689.

Ook op de twitter-account (@be_gezondheid) en facebook-pagina staat doorlopend informatie over alle nieuwe ontwikkelingen en het hygiëne-advies waarmee burgers zichzelf kunnen beschermen tegen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen