Een persoon werkt aan de bamboeconstructie

Ingenieur-architecten en lokaal jong talent bouwen vandaag samen met de materialen van de toekomst

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Wat als theoretische wetenschap en praktijkervaring elkaar vinden? Tweedejaarsstudenten burgerlijk ingenieur-architect van de UGent en een aantal getalenteerde jongeren uit Sinaai zetten samen hun strafste talenten in op de site Ter Beke.
Social media sharing

Op de site van Ter Beke wordt vanaf 4 april een grote open koepel met een doorsnee van 12 meter gebouwd. De constructie wordt opgetrokken uit bamboe, een hernieuwbaar bouwmateriaal met een kleine ecologische voetafdruk. De bouw van deze ingenieuze structuur kreeg de naam Do Bamboo mee en wordt gerealiseerd door studenten ingenieur-architect van de UGent. Zij staan onder leiding van Professor Jan Belis, die zelf uit Sinaai afkomstig is. Professor Belis is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder realiseerde hij al experimentele constructies in Finland, Italiƫ en China.

Met de komst van de bamboestructuur is de Ter Beke-site niet enkele een mooie aandachtstrekker rijker; de koepel zal deze zomer ook een plek afbakenen voor tal van fijne activiteiten en een heuse zomerbar. Een niet te missen hotspot in Sinaai!

Het finale ontwerp werd uit verschillende ontwerpen geselecteerd. Als alles volgens planning verloopt zal de constructiefase tegen vrijdag 8 april zijn afgerond.

JOS vzw

Apostelstraat
5-7
9100
Sint-Niklaas

Communicatie

Grote Markt
1
9100
Sint-Niklaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen