Inspiratiedag digitale inclusie

Inspiratiedag Digitale Inclusie groot succes

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op 29 februari 2024 vond de inspiratiedag digitale inclusie plaats. Deze samenwerking tussen Stad Sint-Niklaas en Interwaas was een groot succes!
Social media sharing

Inspiratiedag Digitale Inclusie groot succes

Op 29 februari 2024 vond de inspiratiedag digitale inclusie plaats. Deze samenwerking tussen Stad Sint-Niklaas en Interwaas was een groot succes! Meer dan 100 professionelen en vrijwilligers uit tal van Wase lokale besturen, organisaties, scholen en verenigingen waren van de partij om bij te leren over digitale inclusie, ervaringen te delen en elkaar te leren kennen.

Is generated
Uitleendienst Digibank

Stad Sint-Niklaas kon uitpakken met de vele acties en initiatieven van Digitaal Mee. Zo konden de bezoekers live meemaken hoe Den Azalee laptops gerefurbisht voor onze Digibank en stonden onze digihelpers klaar in een digipunt. Ook de partners die workshops en opleidingen aanbieden in Sint-Niklaas stelden zichzelf voor: Avansa, Bib Sint-Niklaas, CVO Focus, CVO LBC en Ligo.

In de voormiddag stond een boeiend panelgesprek op het programma met Joost Bonte - vader van het straathoekwerk, Pieter Cools - onderzoeker aan de AP Hogeschool, Maria Euwema van Stad Gent en Sarah Hofman van Interwaas. De panelleden maakten duidelijk waarom het zo belangrijk is om samen in te zetten op digitale inclusie en voor welke uitdagingen we nog staan.

Panelgesprek
AI door Jeroen Baert

In de namiddag was er aanbod aan inspirerende workshops: Nerdland-ster Jeroen Baert dompelde ons op onderhoudende wijze onder in de wereld van AI, Mathieu Verschraege van .mediavista waarschuwde ons voor de gevaren van cyberveiligheid, Nelly Geerts van VUB leerde ons hoe we ouderen digitaal mee kunnen krijgen en Annabel Cardoen van Welzijnszorg nam het op voor de meest kwetsbare personen door de resultaten van de campagne #AllemaalDigitaal?! te bespreken.

We bedanken alle aanwezigen, helpende handen én digihelpers voor deze prachtige dag!

Is generated
Voorstelling Digitaal Mee
Digihelper
Panelgesprek
Joost Bonte en Lieven Dehandschutter
Digipunt
Standenmarkt
Annabel Cardoen - Welzijnszorg
Nelly Geerts - VUB
Digitaal Mee
Workshop
Eddy Noens - Interwaas
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen