fietsers

Je eigen wagen niet gebruiken in de maand juni, lukt jou dat?

In juni is er de challenge 30 Dagen Minder Wagen, een initiatief van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. deze campagne is een oproep om je wagen één maand vrijaf te geven. De deelnemers aan de actie ontvangen praktische tips, nieuwe routes en handige apps. Het doel: onze verplaatsingsgewoonten doorbreken door een maand lang te experimenteren met meer duurzame opties.
Social media sharing

Vier redenen om je wagen een maand lang aan de kant te laten staan:

Voor je gezondheid

Elke dag bewegen: da’s goed voor je lijf en voor je hoofd. Genoeg bewegen lukt vanzelf door te kiezen voor duurzame mobiliteit. Of je nu fietst of wandelt. Naar je werk, het station, de bushalte of een deelauto. (En vergeet onderweg niet te genieten van de zon op je snoet of de wind in je haren.)

Voor je portemonnee

Met brandstofprijzen die door het dak gaan, is autorijden echt duur geworden. Wij wijzen je de weg in de alternatieven voor de auto. Ga de uitdaging aan om 30 dagen lang anders op weg te gaan en merk het verschil in je portemonnee.

Voor het avontuur:

Stap uit de sleur (en uit de file). Kies een maand lang voor een nieuwe manier van onderweg zijn. Je ontmoet andere mensen, je ontdekt nieuwe routes en bijzondere plekken en laat een frisse wind waaien door je gewoontes.

Voor verandering

Dump je auto en maak een sterk statement. Jij kiest voor een samenleving met minder CO2-uitstoot, luchtvervuiling en een omgeving op maat van mensen. Via de enquêtes van 30 Dagen Minder Wagen zorgen wij ervoor dat je stem met een megafoon in de oren van onze beleidsmakers terecht komt.

Inschrijven voor 30 Dagen Minder Wagen kan via: https://30dagenminderwagen.be/

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen