Tuin met gewassen in de vorm van een vraagteken

Is je grond gezond? Doe mee aan De Grote Grondvraag

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Het Vlaams agentschap voor afval- en bodembeleid OVAM lanceerde op dinsdag 5 november 'De Grote Grondvraag'. Doel van de campagne is vervuilde of risicogronden op te sporen en terug gezond te maken. Sint-Niklaas is één van de deelnemende steden.
Social media sharing

Wat is De Grote Grondvraag?
OVAM wil in kaart brengen welke gronden gezond zijn en welke niet. Inwoners worden opgeroepen om hun grond op te zoeken op de website www.degrotegrondvraag.be. Ze vullen het adres in en zien meteen, aan de hand van beschikbare informatie, of ze met een risicogrond zitten of niet. Is dat het geval, dan geeft OVAM stap voor stap aan wat je moet doen om de grond terug gezond te maken.

Waarom De Grote Grondvraag?
De Grote Grondvraag is van groot maatschappelijk belang. Door ons rijke industriële verleden zijn er in Vlaanderen een pak verontreinigde gronden. Die hebben een niet te onderschatten invloed op je dagelijkse leven.

Wil je ook dat je kinderen kunnen spelen op gezonde grond? Dat boeren hun gewassen kunnen telen op vruchtbare bodem? En dat open ruimte en gezond grondwater beschikbaar en betaalbaar zijn? Dat is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor de economie.

Reden genoeg dus om goed zorg te dragen voor onze grond! En redenen genoeg om deel te nemen aan De Grote Grondvraag. Zoek vandaag je grond nog op: www.degrotegrondvraag.be.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen