't Bau-huis

Je vaccinatie-uitnodiging meteen ontvangen in plaats van te wachten op de brief? Meld je aan bij het online ‘burgerprofiel’ van de Vlaamse overheid

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De snelste manier om te weten te komen of je uitgenodigd bent voor de coronavaccinatie, is via het online platform ‘Mijn Burgerprofiel’. Daar vind je ook heel wat andere attesten en documenten terug.
Social media sharing

Op burgerprofiel.Vlaanderen.be kunnen Vlamingen tegenwoordig heel wat attesten, aktes en vergunningen opvragen, en je vindt er ook je belangrijkste overheidsdocumenten terug. Zelfs je diploma’s, verkeersboetes en ook het aanslagbiljet van je belastingen verschijnen erop. 

Sinds kort is er ook een extra module aan toegevoegd: ‘Uw COVID-19 vaccin’. Elke burger die in aanmerking komt voor vaccinatie, krijgt behalve een uitnodiging per brief, ook standaard een uitnodiging op het burgerprofiel. Veel inwoners blijken het online burgerprofiel echter nog niet te kennen. Inloggen kan op de homepage van burgerprofiel.Vlaanderen.be. Dat kan met je elektronische identiteitskaart en een kaartlezer, via de mobiele app Itsme, met je beveiligingscode via sms of via de mobiele app. Daarna kan je op een gemakkelijke manier aanvinken dat je een mail wil krijgen bij elk nieuw document, dus ook bij je vaccinatie-uitnodiging. Klik daarvoor op ‘Uw gegevens' in de gele balk bovenaan, en daarna op ‘Voorkeuren beheren’ onder je naam. In het nieuwe scherm ga je naar ‘Overheidsdocumenten (eBox). Vink daar ‘Ja, ik wil e-mails ontvangen in het kader van Overheidsdocumenten’ aan. 

Als het vaccinatiecentrum je nu een uitnodiging stuurt, krijg je daar onmiddellijk een e-mail van, in plaats van nog dagen te moeten wachten op de uitnodiging per brief. Via de online uitnodiging kan je dan je afspraak beheren.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen