JustDrive

JustDrive: nieuw autodeelplatform van start in Sint-Niklaas

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Het was al even aangekondigd, maar nu is het eindelijk zover. Garage Mertens lanceert in samenwerking met de stad Sint-Niklaas het autodeelplatform JustDrive. Hiermee willen de stad en Mertens een oplossing bieden voor het complexe verkeer van vandaag.
Social media sharing

JustDrive is een compleet nieuw autodeelinitiatief. Het werkt een beetje anders dan de bekende autodeelinitiatieven: zonder vaste standplaats, met een systeem van ‘free floating’. Dat betekent dat de gebruiker de deelwagen kan ophalen en achterlaten in een ruime afgebakende zone. De dichtstbijzijnde JustDrive deelwagen lokaliseren, een wagen reserveren en een route uitstippelen kan via de smartphone-app. De vloot bestaat uit tien knalrode Volkswagen Polo’s, die het straatbeeld van Sint-Niklaas zullen opvrolijken. De wagens van JustDrive kunnen gratis parkeren in de stad. 

Dankzij JustDrive heeft de gebruiker altijd een beschikbare wagen dichtbij en dat voor het bedrag dat hij wenst te betalen. Er zijn namelijk geen vaste kosten verbonden aan het systeem. Enkel de gewenste rit wordt verrekend. De gratis app ‘JustDrive car sharing’ is beschikbaar voor Android en iOS. Meer info: www.justdrive.be. 

Sint-Niklaas wordt, net als alle andere centrumsteden in Vlaanderen, geconfronteerd met een nog steeds stijgend autogebruik en daarbij horende hoge parkeerdruk. Het gedeeld gebruik van auto’s levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van het aantal auto’s in de stad en het doen afnemen van de parkeerdruk, vooral in het centrum. Bovendien past autodelen perfect binnen de ambities gesteld in het mobiliteitsplan en in het klimaatplan. Geen wonder dat het stadsbestuur met plezier inzet op het stimuleren en faciliteren van autodelen.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen