bushalte

Kan deze halte beter?

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Sint-Niklaas werkt samen met Inter, De Lijn en de Vlaamse overheid aan de toegankelijkheid van de haltes. We zijn benieuwd naar jouw mening als gebruiker van de haltes. Help je ons de haltes te verbeteren? Het kost gemiddeld 5 minuten om de vragenlijst te beantwoorden.
Social media sharing

Je vlot kunnen verplaatsen is een basisvoorwaarde om jezelf te kunnen ontplooien, zelfstandig te zijn en anderen te ontmoeten. Daarom moeten het ontwerp, de uitbating en het beheer van het openbaar vervoer rekening houden met de noden van reizigers die niet of moeilijk mee zouden kunnen zonder toegankelijk vervoer. Als je een motorische beperking hebt of blind of slechtziend bent, kan je je vaak alleen maar zelfstandig verplaatsen met toegankelijk openbaar vervoer, zeker voor afstanden die je niet te voet of met een rolstoel kan afleggen.

En iedereen heeft voordelen bij een toegankelijke omgeving. Er zijn tal van omstandigheden waarbij ieder van ons die nodig heeft. Denk aan op- en afstappen met een kinderwagen of beladen met boodschappen, of aan een herkenbare overzichtelijke inrichting. Die helpt mensen met een visuele beperking, maar is ook handig als je gehaast bent of met je gedachten ergens anders.

►► Vul de bevraging in
Meer info en de bevraging vind je hier.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen