'R de musical'

Klaar voor 'R de musical'! Spektakel op SVK-site gaat vrijdag van start

De spanning stijgt! De cast en crew zitten in de laatste rechte lijn naar de première van ‘R de musical’. Komende vrijdag 8 september vindt de eerste voorstelling plaats van dit openluchtspektakel op de SVK-site. Het belooft een onvergetelijke en indrukwekkende ervaring te worden, een absolute must-see in het Sint-Niklase Reynaertjaar.
Social media sharing

Na een intensieve repetitieperiode komt het orgelpunt nu heel dichtbij voor de cast en crew van 'R de musical'. Vrijdag 8 september is er de première, daarna volgen nog zes voorstellingen. Het wordt een unieke ervaring, niet alleen voor de 57 acteurs en actrices, maar ook voor de toeschouwers. Want dit spektakel speelt zich af in openlucht op de SVK-site, in een hedendaagse, urban setting, met dertien zeecontainers als decor. Het publiek neemt plaats op een overdekte tribune, met een bijzonder zicht op het hele speelveld.

“Nog nooit vertoond”
"Zo'n spektakelvoorstelling is in het Waasland nog nooit eerder vertoond. We kijken er met z'n allen reikhalzend naar uit," vertelt actrice Leen Van Helsland, die de rol van Lady Narcotic of Lady N speelt. "Lady N is de bazin van Sinn-City. Ze is heel speciaal, heel excentriek, heel aanwezig ook, ze tuimelt van de ene heftige emotie in de andere. Een héél dankbare rol dus!"

Extra beleving
Wat 'R' ook bijzonder maakt, is de inzet van hoofdtelefoons voor toeschouwers. Op de publiekstribune beleef je alles in stereo, met het perfecte geluid voor dat éxtra stukje beleving. Zo krijgt het publiek ook een unieke kijk op het verhaal door de ogen van het hoofdpersonage Tiesj, gespeeld door de 12-jarige Hanne Smet. "Tiesj is een nieuwsgierig, maar angstig kind dat alles ziet en hoort, maar het niet kan uitschreeuwen. Ze is de getuige in het verhaal, een venster op de wereld van Sinn-City”, vertelt Hanne, die voor haar allereerste écht grote rol staat. "En dan nog in deze waanzinnig grote voorstelling. Geweldig én spannend!"

“Indrukwekkend”
'R de musical' is groots en uitdagend, majestueus en monumentaal. "Het wordt echt indrukwekkend", vertelt Aldo Rommens, die één van de bendeleden van R speelt. "De locatie spreekt tot de verbeelding. En het Reynaertverhaal kennen we allemaal wel, maar dit wordt iets heel nieuw, heel intrigerend."

Bart Picavet leidt de hele productie in goede banen. Het scenario en de liedjesteksten zijn van Joost Van den Branden, de regie en muziek van Stefan Van Guyse. In totaal zijn er bijna zeventig acteurs en actrices, naast enkele tientallen medewerkers achter de schermen.

 ► Praktisch
De voorstellingen, geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar, vinden plaats op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 september, en op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 september, telkens om 20.30 uur.

Er zijn slechts zes voorstellingen (+ schoolvoorstelling op woe 13/9). De tickets gaan snel de deur uit. Reserveer gauw je plaatsje voor deze unieke musicalervaring!

Info en tickets
www.rdemusical.be

R de musical
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen