Klimaatmenu

KlimaatMENU voor scholen

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De voorbije schooljaren organiseerde de stad in samenwerking met de scholen een klimaatdag voor leerkrachten en directies in het najaar en een autoloze schooldag in het voorjaar. Voor de derde editie van deze activiteiten werd een aanbod uitgewerkt, gegroepeerd in één week – de klimaatweek – van 27 tot 30 april 2020. In deze week bieden we een ruim aanbod van sprekers rond klimaatgerelateerde thema’s aan. De autoloze schooldag vindt plaats op woensdag 29 april 2020 en de Picknick Plein Public op donderdag 30 april 2020. Om de werking rond klimaat binnen de schoolmuren te vergroten werd een greep uit het aanbod van verschillende partners gebundeld en opgenomen in dit klimaatMENU. Op deze manier kan elke school een klimaattraject à la carte samenstellen en een continuïteit tijdens het schooljaar waarborgen.
Social media sharing

Het programma van het klimaatmenu doorheen het schooljaar en de klimaatweek van 27 tot 30 april 2020 vind je in deze brochure. Voor de meeste voorstellingen in de klimaatweek moet elke klas of school die wil deelnemen zich inschrijven. Doe dit voor 15 november 2019 via www.klimaatweek2020.be.

Om elke school zichtbaarheid te geven als klimaatschool kan een banner “Klimaatschool Sint-Niklaas” besteld worden, die zowel tijdens de klimaatweek als op andere momenten aan de gevel van de school gehangen kan worden. 

Raadpleeg nu alle details van het klimaatMENU. Wenst u een exemplaar op papier? Neem contact op met duurzaamheid@sint-niklaas.be.

KlimaatMENU

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen