Den Dissel

Kom veel te weten op de Open Seniorenraad op 29 november!

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Vlaams zorgambassadeur Candice De Windt komt spreken op woensdag 29 november. Om 14 uur ben je welkom in lokaal dienstencentrum den Dissel in Nieuwkerken. Om 15 uur kan je een sessie naar keuze volgen en achteraf gezellig bijpraten.
Social media sharing

Wie verwachten we op de open seniorenraad?

Iedereen is welkom op de open seniorenraad! Het maakt niet uit hoe oud je bent. Als de thema's je interesseren, mag je gerust inschrijven.  Natuurlijk zijn senioren uit Sint-Niklaas bijzonder welkom. Inschrijven is verplicht!

Wat is dat eigenlijk een open seniorenraad?

De stedelijke seniorenadviesraad is een vast adviesorgaan van de stad over het seniorenbeleid en alles wat senioren aangaat. De leden zijn vertegenwoordigers van de erkende seniorenverenigingen van Sint-Niklaas. Deze raad komt 5 keer per jaar samen. Natuurlijk zijn er in onze stad ook senioren die niet aangesloten zijn bij een vereniging en die niet 5 keer per jaar willen samenkomen. Voor hen organiseert de adviesraad ieder jaar een bijeenkomst, de open seniorenraad. 

Programma

vanaf 13.30 uur: onthaal

14 uur: verwelkoming door schepen Sofie Heyrman en voorzitter van de seniorenraad Marc De Cock

Candice De Windt

14.10 uur: Candice De Windt, Vlaams zorg- en welzijnsambassadeur, vertelt niet enkel over uitdagingen in o.a. de ouderenzorg. Ze geeft ook verfrissende ideeën mee en geeft haar toekomstvisie over zorg en welzijn.

15.00 uur: Volg een sessie naar keuze:

1. Digitaal Mee: 

Krijg handige digitale tips mee en leer enkele leuke apps kennen voor op je smartphone of tablet. Ken je er nog helemaal niets van? We zetten je op weg in je eerste digitale stappen en tonen je wat we allemaal doen in de stad om inwoners digitaal te ondersteunen.

2. Lokaal zorglandschap: 

Zorg in Sint-Niklaas van A tot Z: Kom meer te weten over verschillende soorten thuiszorg, dagverzorging, woonzorgcentra en nieuw aanbod in de zorg. Voorstelling door Samen Ouder en Zorgpunt Waasland.

3. Ouderen en financiën:

Mag  je na je pensioen iets bijverdienen? Hoe werkt de kansenpas?...Deze vragen worden beantwoord door een maatschappelijk werker van het welzijnshuis.

16.00 uur: Napraten met een drankje.

Meer info en inschrijven

Meer info en inschrijven via senioren@sint-niklaas.be of 03 778 37 30.

Inschrijven is verplicht. Vermeld zeker welke sessie je wil volgen want de plaatsen zijn beperkt.

LDC Den Dissel is bereikbaar met openbaar vervoer, met fiets en de wagen. Er is voldoende parking en fietsenstalling op de site. Hieronder vind je een afbeelding.

Neem ook bij onderstaande vragen contact op en dan zoeken we samen naar een oplossing:

-Wil je graag komen, maar weet je niet goed hoe je er kan geraken?

- Vind je de thema's interessant, maar heb je problemen met je gehoor, je zicht of mobiliteit.

- Vind je de thema's interessant, maar vind je het moeilijk om hier alleen naar toe te gaan. 

 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen