Mobipunt

Laat je stem horen over het openbaar vervoer van de toekomst

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De Vlaamse Regering keurde op 19 april 2019 het decreet betreffende de basisbereikbaarheid goed. Basisbereikbaarheid staat voor het kunnen bereiken van belangrijk maatschappelijke functies op basis van een vraaggericht vervoersysteem en met een optimale inzet van de middelen. Belangrijk hierbij is dat de geïntegreerde aanpak van vervoer per regio wordt georganiseerd. De stad Sint-Niklaas maakt deel uit van de regio Waasland. In elke vervoerregio werd een vervoerregioraad opgericht.
Social media sharing

Eén van de belangrijkste taken van de vervoerregioraad is de opmaak een nieuw openbaar vervoerplan. Het vervoermodel wordt hierbij hiërarchisch gestructureerd en is samengesteld uit het treinnet, het kernnet, het aanvullend net en het vervoer op maat. Een aanbod van stads- en streekvervoer staat niet langer op zichzelf maar maakt deel uit van het globale mobiliteitsnetwerk, waarbij vanuit de idee van combimobiliteit, voor- en natrajecten met (deel)fiets, (deel)auto en andere vervoersmodi worden gefaciliteerd. Om het multimodaal vervoer mogelijk te maken en te kunnen promoten, worden mobipunten ingericht. Een mobipunt is een fysieke plaats waar verschillende mobiliteitsfuncties elkaar ontmoeten: autodelen, nabijheid openbaar vervoer, fietsparkeren en toegankelijkheid zijn er essentieel.

 

Wij nodigen je uit om hierover na te denken en ons vragen, suggesties en opmerkingen te bezorgen die we later en na overleg met betrokken actoren zullen beantwoorden. Je kan opmerkingen formuleren, vragen, suggesties formuleren tot 31 mei 2020 via deze pagina: 

https://www.sint-niklaas.be/laat-je-stem-horen-over-het-openbaar-vervoer-van-de-toekomst

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen