lichtje op vensterbank

Lichtpuntjes

Zet ook jij elke avond tussen 18 en 22 uur een lichtje voor je raam? Zo ben jij één van de vele lichtpuntjes voor je buren, in onze stad.
Social media sharing

Waarom Lichtpuntjes?

De dagen worden stilaan korter en donkerder. En helaas blijft ook het coronavirus aanwezig in onze stad. Elkaar ontmoeten kan alleen onder strikte voorwaarden. Met Lichtpuntjes willen we deze periode letterlijk en figuurlijk LICHTER maken voor elkaar. Zo blijven we ook deze winter verbonden met elkaar.

Veel brandende lichtjes zijn ook gewoon gezellig en brengen 's avonds sfeer in de stad. 

Je bent niet alleen

Tegelijk zijn het lichtpuntjes voor alle mensen en diensten die het moeilijk hebben. Een lichtje voor je raam zegt dat je aan hen denkt en er voor hen bent. Veel lichtpuntjes in de stad, zijn veel harten onder de riem. Samen zijn we een warme stad.
 

Samen redden we levens

Lichtpuntjes vindt versterking bij de campagnes van De Warmste Week en #zorgvoorlicht. Hang dus ook de De Warmste Week-vlam aan je raam of deur. Zo laat je mensen weten dat je klaar staat om te helpen. Het is niet altijd makkelijk om de eerste stap te zetten, om je buurt, je buren, je straat ... te tonen dat je er wil zijn voor elkaar. Hang de vlam en zeg: hier brandt een vlam voor jou.
 
#ZORGVOORLICHT is een oproep van VTM NIEUWS en HLN om vanaf nu een lichtje aan te steken. Licht is een teken van verbondenheid en hoop dat we sterk nodig hebben in deze donkerdere dagen. Niet alleen voor de zorg, maar ook voor elkaar. 
 

Let zeker ook op de veiligheid. Plaats geen kaarsjes naast gordijnen en doe het lichtje uit voor het slapengaan.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen