Lokaal dienstencentrum in Sinaai open in september

Lokaal dienstencentrum Sinaai open in september

In Sinaai krijgen de inwoners er met het nieuwe dienstencentrum in de Vleeshouwersstraat een pak nieuwe dienstverlening bij. Maar het is nog even wachten vooraleer de oudere Sinaainaren er ’s middags kunnen gaan lunchen of een gezellig partijtje kunnen kaarten.
De afwerking en de inrichting van het nieuwe lokaal dienstencentrum in Sinaai zijn nog volop bezig. We wilden ons nieuwe dienstencentrum al een eerste keer tonen aan de Sinaainaren en het grote publiek op Dag van de Zorg, nu zondag 17 maart, maar het dienstencentrum is nog niet voldoende afgewerkt en toegankelijk. Daarom zijn de start van het dienstencentrum en de open deur verplaatst naar september.

Social media sharing

De binneninrichting en de installatie van de keuken zijn nog volop bezig. Ook de nutsaansluitingen zoals de elektriciteit moeten nog gebeuren. We wachten nog op de omgevingsvergunning. Zodra die er is, kunnen we starten met de buitenaanleg.

Zorgpunt Waasland mikt nu op september voor de start van het dienstencentrum en onze open deur. 

Vele Sinaainaren, vroegere medewerkers, bewoners of hun familie zijn natuurlijk heel benieuwd hoe het voormalige rusthuis Sint-Katharina er uitziet na de volledige make-over en wat het nieuwe lokaal dienstencentrum te bieden heeft.   Daarom zetten we in september de deuren open samen met de Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting en tonen we het volledige gebouw, enkele flats en het dienstencentrum.

De Sint-Niklase Maatschappij voor Huisvesting die het gebouw in erfpacht heeft van het OCMW Sint-Niklaas, heeft het voormalige rusthuis omgebouwd tot 24 sociale huurflats voor onder meer senioren. Intussen hebben de eerste bewoners er hun intrek genomen. Alle flats zijn intussen toegewezen. De (ver)bouwwerken startten eind 2016.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen