moto

Lokale politie houdt 48-uren actie tegen overlast

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De lokale politie van Sint-Niklaas organiseerde op 19 en 20 april een multidisciplinaire actie met verschillende inspectiediensten en dit voor 48 uur lang. Doel was om gedurende deze tijdsspanne extra controles op overlast uit te voeren. Samen met inspecteurs van De Lijn, sociale inspectiediensten en vaststellers van OVAM werd overlast in al zijn aspecten aangepakt.
Social media sharing

Tijdens deze 48 uren-actie werden er op drie verschillende tijdstippen en op 12 locaties 3.334 voertuigen gecontroleerd. 457 voertuigen waren in overtreding, wat neerkomt op 14 procent.  Er scheurde zelfs iemand aan 98 km/u voorbij in zone 50. Twintig voertuigen werden onderschept en 2 rijbewijzen werden voor 15 dagen ingetrokken.

Zwerfvuil en hondenpoep
Zwerfvuil en hondenpoep zorgen voor heel wat ergernis. Onze milieu- en dierenpolitie hield samen met vaststellers van OVAM een controle rond reinheid op de openbare weg  Er werd gevraagd aan hondeneigenaars om te tonen dat ze hondenpoepzakjes in hun bezit hadden. Alle baasjes waren in orde. Er werd 1 GAS-PV opgesteld en 1 PV wegens smaad.

Overlast op bussen
Deze actie was specifiek gericht op overlast die plaats vindt op bussen en aan bushaltes. Er werd een persoon aangetroffen die aan het vapen was op de bus en bommetjes in zijn rugzak had. Er werd een persoon aangetroffen met een bevel tot gevangenneming en gearresteerd. Er werd ook een PV opgesteld wegens het onrechtmatig gebruik van de busstrook.

Anti-inbraakactie
Inbraak blijft een aandachtspunt voor de lokale politie. Op verschillende locaties werden 16 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 27 personen gecontroleerd. Er werd een persoon gearresteerd voor de diefstal van een step.
Een voertuig was niet verzekerd en bij controle op alcohol werd een rijbewijs voor drie uur ingehouden.

Actie De Lijn
Controleurs van De Lijn hebben 21 voertuigen en 582 reizigers gecontroleerd. De reizigers werd gevraagd een geldig vervoersbewijs voor te leggen. Maar liefst 70 pv’s werden opgesteld.

Actie Donderdagse Markt
Samen met de sociale inspectiediensten werden 10 ondernemingen gecontroleerd op de donderdagse markt. Er werden 4 inbreuken vastgesteld waaronder illegale tewerkstelling en sluikwerk. Er werden drie personen opgepakt die illegaal in ons land verbleven.

Actie drugs
Tijdens deze actie drugs werden er 4 verdachten aangehouden. Op basis van heterdaad werden er 2 huiszoekingen uitgevoerd waarbij cannabis, speed en GHB werden aangetroffen.

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen