combi

Lokale politie Sint-Niklaas voert succesvol drugsonderzoek: 10 personen gearresteerd

In het kader van een gerechtelijk onderzoek, op vordering van het parket Oost-Vlaanderen afdeling Dendermonde, heeft de lokale politie van Sint-Niklaas op 30 januari op verschillende plaatsen simultane huiszoekingen uitgevoerd. De actie heeft geleid tot 10 arrestaties.
Social media sharing

De afdeling drugs van de lokale recherche had, nadat er  begin mei 2023 een onderzoek werd opgestart, voldoende elementen verzameld om de werking van de criminele bende in kaart te brengen. In opdracht van de onderzoeksrechter in Dendermonde werd beslist om gelijktijdig binnen te vallen op 17 plaatsen in het Waasland. Dankzij de hulp van onder meer de politiezone Kruibeke-Temse, de politiezone Waasland-Noord, de Computer Crime Unit van de Federale Politie en Nederlandse collega’s heeft deze grootschalige actie mooie resultaten opgeleverd.

In het onderzoek werd al snel duidelijk dat het om een professionele bende ging die haar afzetmarkt in het Waasland had. Dat tonen ook de huiszoekingen aan: er werden onder meer 1 kg cocaïne, 950 gram cannabis en bijna 5.000 XTC-pillen aangetroffen. Daarnaast zijn er ook verschillende wapens waaronder een kruisboog en springmessen in beslag genomen.

De bende leefde rijkelijk van hun criminele activiteiten. Er zijn 9 voertuigen, 74.000 EUR en luxeartikelen zoals juwelen, munten, kledij en parfum in beslag genomen.

Er werden 10 personen gearresteerd, waarvan er 7 zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Drie personen zijn vrij onder strenge voorwaarden.

 

Is generated
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen