politiewagen

Lokale politie start jaarlijkse donkere dagenoffensief

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Als de gezellige winterperiode voor de deur staat, is dat voor lokale politie van Sint-Niklaas meteen ook het startschot voor het jaarlijkse donkere dagenoffensief. De komende weken worden er extra acties georganiseerd om de eindejaarsperiode vlot en veilig te laten verlopen.
Social media sharing

Fiets veilig! Fiets verlicht!
De verkeerspolitie kan het niet genoeg benadrukken: fietsen in het duister draait om zien én gezien worden. Fietsers zijn immers kwetsbaar in het verkeer en zonder de juiste verlichting stijgt het risico op ongevallen. Er zullen dus extra controles gebeuren op het gebruik van fietsverlichting. Omdat het als fietser op pad zo belangrijk is zichtbaar te zijn voor de andere weggebruikers moedigt de politie  het dragen van fluo kledij aan.

Eindejaarsperiode
December is traditioneel de maand waarin mensen op jacht gaan naar het perfecte cadeau, inkopen doen, gaan schaatsen of een kerstmarkt bezoeken. De lokale politie zal zichtbaar aanwezig zijn in de stadskern om erop toe te zien dat deze winteractiviteiten zonder problemen verlopen. Ook in de soldenperiode zullen er extra patrouilles in het centrum en in de omgeving van Waasland Shopping ingezet worden.

Trots op BOB
Wie aan de gezellige dagen van kerst en oudejaar denkt, denkt waarschijnlijk ook aan de feestjes met bijhorende diners en drankjes. Het moet vanzelfsprekend zijn om bij deze gelegenheden op voorhand een BOB te kiezen. Elke dag zal de politie chauffeurs controleren op rijden onder invloed van alcohol en drugs.

Geef inbrekers geen kans!
In de donkere maanden zijn er verschillende politieacties die inbrekers ervan moeten weerhouden in Sint-Niklaas hun slag te slaan. Zo zullen voertuigen aan invalswegen worden gecontroleerd om inbrekers op pad op heterdaad te betrappen. Er gebeuren ook punctuele controles waarbij er zowel in politievoertuigen als in anonieme auto’s in de wijken gepatrouilleerd wordt. Er zal ook sensibiliserend gewerkt worden en de inwoners wijzen op wat ze zelf kunnen doen om inbrekers op hun stappen te doen terugkeren.

Merkt u iets verdacht? Heeft u vragen omtrent diefstalpreventie? Bel dan de Sint-Niklase Blauwe Lijn op het nummer 03 760 65 00. Voor dringende hulp bel je meteen het noodnummer 101

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen