Warme dagen

Maatregelen en tips voor warme dagen

Door de aanhoudende droogte en de hittegolf werd beslist om een aantal maatregelen in te voeren. Er werd op 24 juli een verbod op open vuur en roken op provinciale domeinen ingesteld.
Social media sharing

Vuur en rookverbod, update captatieverbod

De plaatsvervangen de gouverneur stelt een verbod op op open vuur in over de gehele provincie Oost Vlaanderen. Er is ook een rook- en vuurverbod in natuurgebieden, provinciale domeinen, recreatiegebieden, bossen of heiden. Dit betekent concreet dat kampvuren, vuurkorven, vuurspektakels, fakkeltochten, woudloperskeukens en ook het wreken met een onkruidbrander zijn verboden. Barbecueën kan nog wel. Enkele veiligheidstips kan je hier terugvinden.

Op 19 juli werd al een verbod uitgevaardigd tegen het opvangen van water uit kwetsbare ecologische waterlopen. Op dit moment geldt dit niet meer voor waterlopen op het grondgebied van Sint-Niklaas.

Informatie

De genomen maatregelen en meer informatie worden regelmatig geüpdatet en gebundeld op de paginagroep 'Warme dagen' op deze website. Die kan je bereiken op het adres 'www.sint-niklaas.be/warmedagen'

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen