groepsfoto

Mauro kraakt de kluis op domein Westakkers

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Zaterdag 26 augustus was domein Westakkers het decor van een spectaculaire kluizenkraak. Dat maakte deel uit van een scenario opgesteld door Make-A-Wish in samenwerking met de federale politie en de lokale politie van Sint-Niklaas. Het was namelijk de droom van Mauro om met zijn vrienden de tv-serie 'De Kluis' te kunnen naspelen.
Social media sharing

Mauro is een jongen van 18 jaar die aan een levensbedreigende ziekte lijdt en een bijzondere droom had: een dag in de huid kruipen van een actieheld. Zijn wens werd aangemeld bij Make-A-Wish-foundation, de organisatie die al jaren dromen van zieke kinderen laat uitkomen. Zij riepen op hun beurt de hulp in van de politie met een speciale vraag.

Een wens op een bijzondere locatie
Make-A-Wish was op zoek naar een setting die kon gebruikt worden als decor voor de actiefilm waarin Mauro kon figureren en dacht aan domein Westakkers in Sint-Niklaas. Westakkers, dat voorheen een legerdomein was, werd in 2021 aangekocht door de federale politie. Het domein dient nu als oefenterrein voor lokale en federale politie. Beiden sloegen dan ook de handen in elkaar om Mauro’s wens te vervullen. De federale politie stemde er mee in om domein Westakkers te gebruiken als setting voor deze dag en lokale politie Sint-Niklaas zorgde voor realistische figuranten in de film.

Politiehond Murphy speelt mee
Mauro en zijn vrienden moesten op zoek gaan naar sleutels om de kluis met goud te openen. Door codes te kraken en rebussen op te lossen konden ze de sleutels te pakken krijgen. Maar dat gebeurde uiteraard niet zonder slag of stoot. Ze moesten de bewakers van de kluizen te slim af zijn en opletten voor politiehond Murphy die tussen de gebouwen patrouilleerde. Om van de ene kamer naar de ander te rennen moesten onze helden opletten voor boobytraps, bewakers verschalken en laserguns ontwijken. Een spannende dag voor hen…

Samenwerking geïntegreerde politie
CP Els De Ridder van de lokale politie van Sint-Niklaas was meteen heel enthousiast om mee te werken aan dit project: "Wij zijn blij dat we als lokale politiezone, zoals steeds, constructief kunnen samenwerken met de federale politie om op domein Westakkers iets te kunnen betekenen voor Make-A-Wish. Ook de politie steunt graag goede doelen en deze wens laten uitkomen is zeer speciaal.  We trainen uiteraard veel op deze site, het is fijn om hier niet alleen hard labeur uit te voeren maar ook iemands droom te kunnen realiseren."

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen