Parkies

Metejoor, Guy Swinnen, Sabien Tiels en Gene Thomas staan in augustus op de Parkies in Sint-Niklaas

In het Romain De Vidtspark in Sint-Niklaas kan je in augustus vier dinsdagavonden terecht voor de Parkies-concerten van Guy Swinnen (3/8), Sabien Tiels (10/8), Metejoor (17/8) en Gene Thomas (24/8).
Social media sharing

 “Door de huidige maatregelen zijn we verplicht om de capaciteit per locatie te beperken, waardoor we onze vertrouwde formule hebben aangepast. De Parkies-concerten blijven gratis, maar we werken wel met een registratiesysteem: per gereserveerd ticket betaal je 4,50 EUR. Daarin zit de administratieve verwerking én je eerste drankvoucher ter waarde van 2,70 EUR. Door de preregistratie ben je vooraf zeker van een plaats voor het podium. Op de concertdagen reserveer en betaal je via een QR-app.  Als de regels voor evenementen in de tussentijd zouden veranderen, passen wij ons uiteraard aan, al wordt het reservatiesysteem tot het einde van deze Parkies-concerten aangehouden”, klinkt het bij de organisatie.

Metejoor
Zijn eerdere doortochten op de Parkies waren al bijzonder en nu hij met de gouden nummer één-hit ‘1 Op Een Miljoen’ definitief doorbrak bij het grote publiek, heeft Metejoor-zanger en leerkracht Joris van Rossem nog meer goesting om met zijn muzikanten weer te gaan spelen. Met zijn actuele single ‘Rendez-vous’ bevestigt één van de populairste en hotste artiesten van het moment opnieuw en scoort hij zijn 2de hit op rij. “Diep vanbinnen kan ik pas de gelukkigste versie van mezelf zijn als ik alleen maar met muziek bezig ben”, liet Joris zich onlangs ontvallen in een interview en die kans krijgt hij straks weer op het Parkies-podium.

Gevarieerd
Muziek spelen met muzikanten is ook spek naar de bek voor de immer sympathieke, muzikale duizendpoot Guy Swinnen. Na zijn recente 12 mini-kofferbakconcerten is de frontman van The Scabs (‘Hard Times’,  ‘Nothing On My Radio’) helemaal opgeladen.

Een ander geluid, maar minstens even warm en krachtig krijgen we van Sabien Tiels. De Vlaamse singer-songwriter, bekend van o.a. ‘Trein’ en ‘Hou je morgen nog van mij’, heeft er al een straffe carrière opzitten. Zodra ze nummers brengt uit haar succesvolle ‘Tribute to Carole King’-repertoire, mondt dat gegarandeerd uit in kippenvel en een staande ovatie.

Positiviteit
Het was niet alleen zijn ‘Kom wat dichterbij’ die in een nieuwe versie Zomerhit won, ook met zijn medewerking aan ‘Liefde voor Muziek’ trok Gene Thomas vorige zomer alle aandacht. Ondertussen lanceerde de ambassadeur van de goede vibes en positiviteit zijn nieuwste single ‘Ik ben vrij’ en zijn eigen gin Génial. Allemaal fijne dingen, maar het meest kijkt Gene uit naar het moment dat hij met zijn muzikanten opnieuw kan spelen en het publiek meezingt met ‘Voor haar’, ‘Wees van mij’ en nog een rits pareltjes uit zijn rijkgevulde repertoire.

Op de dinsdagavonden in augustus ben je vanaf 19 uur welkom in het stadspark. De concerten starten tussen 20 en 20.30 uur.  Elke artiest speelt met zijn of haar muzikanten één complete set van 60 à 90 minuten.

Op de dag zelf kan je proberen om aan de ingang nog snel digitaal te reserveren en registreren, maar als je zeker wil zijn van een plek voor het podium doe je dat best nu al meteen. Pet ticket betaal je 4,50 EUR. Daarin zit de administratieve verwerking én je eerste drankvoucher ter waarde van 2,70 EUR. 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen