Vrouw met mondmasker

Mondmasker verplicht op drukke plaatsen

Wie in Sint-Niklaas drukke plaatsen bezoekt, moet voortaan verplicht een mondmasker dragen. De regeling gaat van start op zaterdag 25 juli.
Social media sharing

De cijfers van Sciensano zitten in stijgende lijn en ook in Sint-Niklaas doken opnieuw enkele besmettingen op. Daarom werd de beslissing genomen dat bezoekers van alle drukke plaatsen verplicht worden om een mondmasker te dragen. Concreet betekent dit dat op de donderdagse en andere markten en in winkelstraten mondmaskers nu verplicht zijn.

De politie zal hier streng op controleren en zal overtreders ook verbaliseren.

Verstrenging regels voor cafés en restaurants

Om het virus minder mogelijkheden te geven om te verspreiden werden ook enkele maatregelen voor horecazaken verscherpt. Zo is het vanaf zaterdag 25 juli verplicht om een mondmasker te dragen, behalve aan de tafel waar je zit. Daarnaast moet voor elke tafel minstens 1 persoon zijn of haar contactgegevens achterlaten.

Nachtwinkels moeten vanaf zaterdag ook de deuren sluiten om 22 uur.

Afstand houden in woonzorgcentra

Om de kwetsbare bewoners van woonzorgcentra  te beschermen, moet opnieuw een afstand van 1,5 meter gehouden worden. Fysiek contact is dus even niet mogelijk.

Informeer bij het woonzorgcentrum dat je wil bezoeken welke specifieke regels gelden.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen