flatgebouw

Mondmaskerplicht in gemeenschappelijke delen van meergezinswoningen vanaf maandag 16 november

In Sint-Niklaas geldt vanaf maandag 16 november de mondmaskerplicht in gemeenschappelijke delen van meergezinswoningen, zoals overdekte parkings, traphallen, liften en bergingen. Met deze nieuwe maatregel wil het stadsbestuur verdere verspreiding van het coronavirus op het grondgebied voorkomen.
Social media sharing

Het coronavirus verspreidt zich zeer snel door middel van speeksel. Het risico op besmetting vergroot aanzienlijk op locaties waar mensen geen anderhalve meter afstand kunnen houden van elkaar. Dat is in het bijzonder het geval in de gemeenschappelijke delen van meergezinswoningen, in het bijzonder hoogbouw. Het gaat daarbij onder meer om overdekte parkings, gemeenschappelijke traphallen en liften, gemeenschappelijke bergplaatsen voor huisvuil en gemeenschappelijke fietsenbergingen.

De mondmaskerplicht op deze locaties geldt vanaf maandag 16 november op heel het grondgebied van Sint-Niklaas, voor iedereen ouder dan 12 jaar.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen