Medewerkers van de stad sorteren gratis mondmaskers in 't Bau-huis

Mondmaskers van de stad: sortering en verdeling

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
We zijn volop bezig met het sorteren van de gratis mondmaskers van de stad in pakketjes per adres. Het gaat om 32.600 enveloppen, die we in het laatste weekend van mei met de hulp van vele handen in alle brievenbussen op ons grondgebied zullen verdelen.
Social media sharing

Per adres krijgen de inwoners een enveloppe met daarin één mondmasker per persoon, ook voor kinderen. De mondmaskers bevatten al een filter. Daarnaast zitten er in het pakket ook nog twee extra filters om in een zelfgemaakt mondmasker te stoppen en een handleiding voor het gebruik van het mondmasker.

De bijna 80.000 mondmaskers verdelen, is praktisch een heel groot werk. We kunnen rekenen op heel wat stadsmedewerkers en vrijwilligers. Dit weekend krijgen alle inwoners hun mondmaskers in de brievenbus. 

De stad bestelde de mondmaskers in groepsaankoop met zeven andere Wase gemeenten bij Think Pink. Think Pink is de organisatie die zich inzet voor de preventie van en onderzoek naar borstkanker. 80% van de opbrengst van de verkoop van mondmaskers gaat naar projecten met kankerpatiënten en lokale ziekenhuizen.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen