monopoly

Monopoly Sint-Niklaas: een origineel Sint-Niklaas’ geschenk voor jong en oud

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Monopoly Sint-Niklaas is gelanceerd! Het spel is verkrijgbaar bij verschillende lokale handelaars, te vinden op www.monopolysint-niklaas.be.
Social media sharing

Deze officiële Monopoly-versie, onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept, maar werd in een Sint-Niklaas’ jasje gestoken. Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord kregen een Sint-Niklase toets. Het spelbord bevat Sint-Niklase straten en pleinen, historische gebouwen, bezienswaardigheden, groene plekken, nieuwe projecten, bedrijven, streekproducten, cultuurspelers, etc. Zo kan je bijvoorbeeld de Grote Markt, de Stationsstraat, de Witte Molen of provinciaal domein De Ster kopen. De stations zijn vervangen door bedrijvenparken met onder andere Tifre, Oxford Vandenberghe en Van Hoecke. Ook de deelgemeenten zijn vertegenwoordigd op het spelbord. De nutsvoorzieningen water en elektriciteit zijn in de hoofdstad van het Zoete Waasland uiteraard gewoon veranderd door lekkers van cremerie François of confiserie Thijs.

Bovendien zijn ook de kans- en algemeen fondskaartjes ingevuld met lokale verwijzingen. Zo kan je bijvoorbeeld extra Sint-Niklaas’ geld ontvangen als je verkozen wordt tot kinderstadsdichter, als je tweede wordt bij de ballonloop, als je band doorbreekt na een optreden in De Casino, als je een nieuwe winkel met hoeveproducten opent of als je toevallig de 910.000e bezoeker bent van het Huis van de Sint. Wie weet trek je wel een kaartje waarbij je je medespelers moet trakteren op een ijsje van Cremerie François, een nieuwe Oxford-fiets koopt of jou laat gaan in het assortiment gins en likeuren van Brouwerij Verhofstede. 

In het voorjaar kreeg de Sint-Niklazenaar de kans om het spelbord mee vorm te geven. Toen werd er een poll gelanceerd waarbij de inwoners uit tientallen opties konden stemmen om het resterende vakje in te vullen. Er werd meer dan 4.700 keer gestemd. De Vredefeesten wonnen die verkiezing met 1.518 stemmen en verdienden zo een plaatsje op het spelbord!

Daarnaast zorgt de stad ook nog voor een exclusiefje. Iedereen die het spel koopt kan, middels de voucher in de speldoos, een uniek zakje houten pionnen afhalen op het stadhuis. Sint-Niklaas is dankzij de inspanning van het stadsbestuur de eerste stad die unieke, op maat gemaakte, houten pionnen voorziet voor de kopers van een Monopoly- stadseditie. De pionnen verwijzen naar de stad zelf en haar deelgemeenten. Speel jij met Maria Vergult, Sinterklaas of Reynaert De Vos als pion?  Of behaal jij de overwinning met de luchtballon of de Nieuwkerkse klomp?

Kortom, het spelbord ademt Sint-Niklaas door en door. Deze herkenbare blauw-gele Monopoly-editie wordt sowieso een topper om fier mee uit te pakken op de eerstvolgende bijeenkomst met vrienden of familie. Of misschien wordt het wel het meest verrassende geschenkje onder de kerstboom?

Een MONOPOLY SINT-NIKLAAS kost 50 EUR.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen