Rode Kruis donorcentrum

Nieuw donorcentrum Rode Kruis in Sint-Niklaas

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op vrijdag 15 november opent Rode Kruis Vlaanderen een nieuw donorcentrum op het Stationsplein 26 in Sint-Niklaas. Je zal er elke weekdag terecht kunnen om bloed of plasma te geven.
Social media sharing

Stijgende vraag naar plasma
De vraag naar plasma stijgt en dat zal de komende jaren zo blijven. De komende vijf jaar vraagt de overheid aan Rode Kruis-Vlaanderen om jaarlijks minstens 5% meer plasma in te zamelen. Om die (ambitieuze) doelstelling te halen, blijft de organisatie verschillende pistes onderzoeken. De opening van nieuwe centra in Vlaanderen is daarbij een van de opties. Midden november vindt de feestelijke opening plaats van het donorcentrum tegenover het station van Sint-Niklaas.

Goed om te weten
In het donorcentrum van Sint-Niklaas zijn zeven bedjes voor plasmadonoren en drie bedjes voor bloeddonoren voorzien. Hiermee is er een ruime capaciteit om donoren te verwelkomen. Wie plasma wil geven, maakt wel best op voorhand een afspraak omdat een plasmadonatie ongeveer een uur duurt en een bloeddonatie slechts een kwartier. Zo vermijd je dat je misschien een tijdje moet wachten voor je kan doneren.

Indien je niet zeker weet of je in aanmerking komt om bloed of plasma te geven, kan je op de website van het Rode Kruis een donorzelftest invullen. Het Rode Kruis raadt iedereen aan om deze test op voorhand te doen omdat je in sommige gevallen ook een tijdje moet wachten voor je kan komen doneren.

Het donorcentrum zal ook vier keer per jaar de deuren openen op zaterdag. In 2019 gebeurt dat nog op 21 en 28 december. Alle info en de openingsuren vind je op: www.rodekruis.be/donorcentrumsintniklaas

(Foto: Bob Van Mol)

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen