speelbos

Nieuw speelterrein aan de Mierennest in Belsele is klaar!

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op dinsdagnamiddag 3 augustus 2021 werd het nieuwe speelterrein aan speelbos De Mierennest officieel ingespeeld door de kinderen van speelpleinwerking Belspeelse. Zo heeft Belsele er een nieuwe langverwachte hotspot bij voor de allerkleinsten.
Social media sharing

Het speelterrein werd in het begin van deze zomervakantie aangelegd door Krambamboul. Dit is een Duitse firma gespecialiseerd in natuurlijk speelmateriaal, waarmee het stadsbestuur al enkele mooie samenwerkingen heeft gehad. Zo werd bijvoorbeeld ook de eekhoorn en bijhorende speelelementen in het Romain De Vidtspark door hen aangelegd.

De ontwikkeling van het speelterrein aan de Mierennest stond al een tijd op de agenda. Door corona heeft het echter wat langer geduurd dan gehoopt. Het was door de coronaregels niet evident voor Krambamboul om de grens over te komen, maar van het moment dat de regels het toelieten werd er meteen werk gemaakt van de aanleg.

Het speelterrein is hoofdzakelijk aangelegd met Robinha-hout  om het natuurlijke karakter van het terrein zoveel mogelijk te behouden. Om de natuurlijke speelervaring zo optimaal mogelijk te maken, is er zelfs een uitdagend evenwichtsparcours over de wadi aangelegd. Deze staat niet altijd onder water, maar na stevige regenbuien vangt de wadi een aanzienlijke hoeveelheid water op. Proberen niet in het water te vallen is hier de grote uitdaging.

Net zoals bij de eekhoorn aan het Romain De Vidtspark is ook hier gekozen om een dier als centraal thema te nemen. Dit is bij de mierennest, hoe kan het ook anders, de mier geworden. Zo zie je een grote mier met balanceertouw als eyecatcher aan de toegang van het speelbos, wanneer je de gelijknamige fietswegel overrijdt. De aanleg van het speelterrein heeft zo’n 80.000 EUR gekost. De stad hoopt er in de toekomst veel spelende kinderen in te mogen verwelkomen.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen