Woninghuurdecreet

Nieuw Vlaams Woninghuurdecreet vanaf 1 januari 2019

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op 9 november 2018 kondigde de Vlaamse Regering het Vlaams Woninghuurdecreet af. Of je nu huurder, verhuurder of kotstudent bent, alle huurcontracten die vanaf 1 januari 2019 worden gesloten, vallen onder de nieuwe regelgeving.
Social media sharing
Die is enkel van toepassing op de huurovereenkomsten voor een woning als hoofdverblijfplaats en op studentenhuisvesting. Dus niet op handelshuurovereenkomsten, pachtcontracten of huurcontracten voor kantoren, tweede verblijfplaatsen en garages.
 
Wat verandert er dan precies?
In het decreet staan nieuwigheden rond o.a. de staat van het gehuurde goed, de duur van de huurovereenkomst, de huurwaarborg, de opzeggingsmogelijkheden, de overdracht van de huurovereenkomst, de onderverhuring, de indexatie en de eventuele herziening van de huurprijs. Het decreet bevat ook vernieuwingen op het vlak van medehuur en studentenhuurovereenkomsten.
Informeer u dus goed voor u als verhuurder een huurcontract opstelt of als huurder een contract ondertekent.
Meer informatie vind je op de website www.woninghuur.vlaanderen. Bestel er gratis de gedetailleerde brochures of handige flyers: zo blijf je altijd op de hoogte.
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen