De nieuwe streetartkaart is klaar.

Nieuwe streetartkaart is klaar: op pad met kleurrijke gids in zakformaat!

Streetart ontdekken? Dat kan volop in Sint-Niklaas. De vernieuwde streetartkaart is helemaal klaar, goed voor een kleurrijke trip langs tientallen streetartwerken in de stad. De intussen vijfde editie van de kaart komt dit jaar in een handig zakformaat en is de ideale reisgenoot voor een kunstzinnige lentewandeling.
Social media sharing

Streetart is niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Sint-Niklaas. De werken gaan over de tongen bij onze inwoners en onze openluchtcollectie lokt heel wat bezoekers naar het hart van onze stad. De talrijke streetartprojecten doen een vrolijke wind door onze straten waaien. Stap voor stap brengt curator Wham Office er in opdracht van de stad openluchtkunst tot leven. Zo breidt de kunstroute doorheen Sint-Niklaas jaar na jaar uit.

De nieuwe streetartkaart is de perfecte gids langs alle recente en kwalitatieve werken. De kaart wijst je te voet, met de fiets of de step de weg naar alle locaties én vertelt je meer over de kunstenaars. De streetartkaart is voor het eerst gedrukt op zakformaat en volgt daarmee alle andere toeristische themaroutes. Aan de kunstwerken linkt een QR-code verder naar het streetartportaal op www.ontdeksintniklaas.be, waar bij een aantal werken extra achtergrondfilmpjes zijn opgeladen. 

Is generated
De nieuwe streetartkaart is klaar.

Lurin
De streetartkaart toont een overzicht van alle nieuwe en bestaande streetart- en graffitiwerken en muurschilderingen in Sint-Niklaas. De nieuwe kaart werd aangevuld met alle verse werken sinds 2023. Op de cover van de nieuwe editie prijkt Lurin, de mural die Han Coussement maakte van het gelijknamige meisje uit de Kroonmolenwijk. Ook de gevelkunst aan de stadsschouwburg door Marion Beeck en de bijzondere invulling van het NAFT Billboard geven het nieuwe ontwerp een kleurrijke stempel. 

Nieuwe kunst
Met de komst van de lente hangt verse artistieke inspiratie in de lucht. Naast nutskasten, muren en een billboard komen er in Sint-Niklaas nog nieuwe streetartdragers bij.
Zo krijgt het stadshart dit voorjaar voor het eerst drie gekleurde glascontainers. Dat kunstproject is een initiatief van afvalintercommunale MIWA, als onderdeel van een groter Waas project. Deze bijdrage aan een nette omgeving rond de glasinzamelpunten kan niet ontbreken op de kaart. De locaties vind je terug met een glasbolletje. Het eerste werk zal verschijnen tijdens de Buitenspeeldag op 17 april aan het Westerplein. Op deze plek zal ook een nutskast worden aangepakt.
En wat we ook al kunnen verklappen: in de nabije omgeving van de Gerardabrug, de fietsbrug aan Vijfstraten, zit dit voorjaar een nieuwe, grootse mural in de pijplijn.  

Info:
De nieuwe streetartkaart is gratis te verkrijgen in het toeristisch infokantoor in het stadhuis. Een digitale versie is te vinden op www.ontdeksintniklaas.be.   
Streetartprojecten, in opdracht van de stad Sint-Niklaas, verlopen in samenwerking met Wham Office en met steun van de vaste externe partners ING Finanza Waas, Springvis Foundation en Van Hoecke NV. 

Is generated
De nieuwe streetartkaart is klaar.
De nieuwe streetartkaart is klaar.
bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen