Stationsplein

Nieuwe verkeerscirculatie op het Stationsplein

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
De verkeerscirculatie op het Stationsplein is gewijzigd door de uitbreiding van de zomerterrassen. De aanpassing was eerder gepland als maatregel om de verkeersveiligheid te verbeteren, maar wordt nu vervroegd ingevoerd.
Social media sharing

De zone tussen de Kleine Laan en de Stationsstraat is autovrij. Het autoverkeer kan het station bereiken vanaf de Kleine Laan via de noordzijde van het plein. De zuidzijde wordt volledig enkele richting van Stationsstraat naar Leopold II-laan. Het verkeer dat uit de Leopold II-laan komt, moet verplicht links afslaan in de Vermorgenstraat. Fietsers kunnen langs beide kanten van het plein in de 2 rijrichtingen rijden.

Door deze aanpassing verdwijnt de conflictzone tussen zachte weggebruikers en het autoverkeer op het snijpunt van de Stationsstraat met het Stationsplein. Zie ook plan in bijlage onderaan deze webpagina.

Met deze ingreep wil het stadsbestuur de aanzet geven om de beleving op het Stationsplein te verbeteren en het plein te doen uitgroeien tot een trefpunt waar het aangenaam vertoeven is.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen