basketplein

Nieuwste streetartproject kleurt basketbalplein

Een gi-gan-tische horizontale kleurinjectie. Zo kan je het nieuwste streetartproject aan het Jan Breydelplein nog het beste omschrijven. De contouren van het basketbalplein werden er het canvas voor de getalenteerde Lindert Steegen. De mosterd komt uit grootsteden als Parijs & Londen en nu gaat ‘the nine one’ voor de bijl!
Social media sharing

Driepunters scoren in de schaduw van het grauwe slachthuis sprak niet meteen tot de verbeelding. Met deze ‘hypecourt’, de derde in België na Aalst en Diest, schieten we deze historiek in één klap naar de geschiedenisboeken. Een kleurrijke metamorfose, een opwaardering van de plek en meteen dé nieuwe eyecatcher in de staalkaart streetart in Sint-Niklaas.

Curator Bart Warnier (Wham Office) speurt en vindt talent. In opdracht van z’n thuisstad Sint-Niklaas en met de steun van de Springvis Foundation daagde hij Lindert Steegen uit voor het tot nog toe grootste werk uit z’n veelbelovende carrière. De 420m2 grijze asfalt smeekte om een kleurshot.

Zonder aarzeling liet Lindert er, gesteund door een jong en gretig team, z’n kenmerkende stijl met kleurvakken op los. Het ontwerp is een reflectie van de speellijnen & speelvlakken van de basketcourt en een knipoog naar de rijke Art Deco geschiedenis van de stad. Twee lagen en 175 liter verf van Colora Sint-Niklaas later doet het resultaat glimlachen en brandt het op je netvlies.

Het pleintje straalt en is klaar om de kinderen uit de buurt te ontvangen. ‘Support your locals’ wordt voor nationaal basketbalfenomeen Ann Wauters, zelf opgegroeid in de buurt, wel heel concreet. Onze strafste Belgian Cat gooit de eerste van nog vele slam dunks!

 

What’s next?

Van elektriciteitskasten over murals tot deze hypecourt. Het is het stadsbestuur menens om het straatbeeld te kleuren. De drone-beelden van deze hypecourt worden het uithangbord voor de streetartmap, de kaart en route die voor de zomervakantie wordt gelanceerd. Daar bovenop nog meer straffe murals op toplocaties die de rode loper zullen uitrollen voor het kunstenfestival NAFT van 22 april tot 2 mei 2021 in het SteM.

BIO

Lindert Steegen (23) is een Belgische kunstenaar die opgroeide in Hoelbeek, Bilzen en is momenteel actief in Gent. Aan het Luca School of Arts te Gent behaalde hij zijn master Grafisch Ontwerp.

Zijn werk varieert van schilderijen en murals tot sculpturen en installaties. Een zoektocht naar het creëren van een eigen beeldtaal en op deze manier het scheppen van een eigen wereld. Een element dat centraal staat in zijn werk is kleur. De manier waarop deze onderling met mekaar communiceren en welk gevoel dit overbrengt tot de toeschouwer. Door het werk in verschillende mediums ontstaat er een opening om zijn wereld te kunnen betreden.

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen