Collegestraat

Nutswerken in de Collegestraat van maandag 12 april tot vrijdag 21 mei

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Het stadsbestuur legt, in verschillende fasen, een winkelwandellus aan in de Stationswijk. De straten in dit project krijgen een complete heraanleg en worden aangenamer, aantrekkelijker en verkeersveiliger voor de bewoners en bezoekers. Ook de Collegestraat ligt in de winkelwandellus. Ter voorbereiding van de bovengrondse heraanleg worden eerst de nutsleidingen vernieuwd.
Social media sharing

Dit is de planning:

Van maandag 12 april tot vrijdag 23 april:

  • Fase 1 van maandag 12 april tot dinsdag 20 april: sleufwerken vanaf de Grote Markt tot de Paul Snoekstraat. De sleuf ligt in het midden van de Collegestraat.
  • Fase 2 van maandag 19 april tot vrijdag 23 april: vanaf de ingang van de Reinaertgalerij tot de Paul Snoekstraat, met vooral werk rond de kerk en aan de ingang van het Vakschoolhof.

Van maandag 3 mei tot vrijdag 21 mei: overkoppelingen en huisaansluitingen op de nieuwe leidingen.

Tijdens de werken is er geen verkeer mogelijk in de Collegestraat. Ook fietsers en voetgangers krijgen om veiligheidsredenen geen toegang tot de straat, met uitzondering van de bewoners.

In de tussenliggende periode, van vrijdag 23 april tot maandag 3 mei, test De Watergroep de waterkwaliteit in de nieuwe leiding. In die periode is de Collegestraat terug open voor het verkeer.

Van maandag 24 mei tot vrijdag 28 mei vinden de laatste werkzaamheden plaats, zonder verkeershinder.

Van eind juni tot eind augustus staat de bovengrondse heraanleg van de Collegestraat gepland.

Meer info over de winkelwandellus vind je op www.sint-niklaas.be/winkelwandellus.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen