Nieuwstraat

Nutswerken in de Nieuwstraat vanaf maandag 9 november

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op maandag 9 november gaan in de Nieuwstraat werken van start voor het vernieuwen van de nutsleidingen (water, elektriciteit, gas en communicatiekabels).
Social media sharing

Deze nutswerken zijn als volgt ingedeeld (zie ook plan in bijlage):

- Fase 1: van het kruispunt met de Dalstraat/Hazewindstraat tot de Baron Dhanisstraat (vanaf maandag 9 november gedurende drie weken).

- Fase 2: van Baron Dhanisstraat tot Hoveniersstraat (aansluitend bij fase 1 gedurende twee weken).

- Fase 3: van Hoveniersstraat tot De Castrodreef (aansluitend bij fase 2 gedurende 3 weken).

 

De werken eindigen op vrijdag 18 december 2020.

De nutswerken worden in elke fase volledig afgewerkt aan beide zijden van de straat vooraleer een nieuwe fase van start gaat.

 

Verkeerssituatie

In de werkzones is enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Fietsers en voetgangers krijgen steeds vrije doorgang. In de eerste fase blijft het mogelijk om vanuit de Baron Dhanisstraat rechtsaf de Nieuwstraat in te rijden. In de derde fase worden de paaltjes in de Kroonmolenstraat verwijderd, zodat de bewoners van het gedeelte van de straat voor de school hun woning kunnen bereiken en verlaten via het Kroonmolenplein.

Na Nieuwjaar wordt elke woning aangesloten aan de nieuw aangelegde nutsleidingen. Dit betekent dat er voor elke woning een bouwput zal liggen die geleidelijk doorschuift. De planning is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden. De ophaling van het huisvuil gaat gewoon door, zoals aangegeven op uw MIWA-kalender. Wij rekenen samen met u op een correcte en vlotte uitvoering van de werken door de aannemer.

Deze nutswerken vinden plaats ter voorbereiding van de herinrichting van de Nieuwstraat, met nieuwe voetpaden, de aanleg van een fietsstraat en een schoolstraat. Deze werken starten vermoedelijk in 2021.

 

bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen