Grote Markt zuid

Nutswerken Grote Markt: Fase 4 start op dinsdag 10 januari

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op dinsdag 10 januari 2023 start fase 4 van de nutswerken aan de Grote Markt. In deze fase werkt de aannemer in zone Grote Markt zuid (H. Heymanplein tot aan het Onze-Lieve-Vrouwplein, inclusief Sint-Jozefstraat). Het einde van de fase is voorzien midden maart.
Social media sharing

Bestemmingsverkeer op de Grote Markt blijft mogelijk gedurende de gehele vierde fase van de nutswerken. Handelaars en horeca zijn dus steeds bereikbaar, net zoals de ondergrondse parking op de Grote Markt. Doorgaand autoverkeer vanaf het noorden van de stad richting E17/N16, zal via de N41 en de N70 omgeleid worden naar de rotonde aan het Sinbad.

Deelfasering fase 4

In fase 4A werkt de aannemer aan de Grote Markt vanaf de hoek met het Hendrik Heymanplein tot aan de Nieuwstraat. De werken vinden plaats in het voetpad, maar omdat de werktuigen tot op het fietspad komen, komt het fietsverkeer op de rijbaan terecht. Daarom zal de Grote Markt ter hoogte van de werfzone een fietsstraat worden tijdens fase 4.Gemotoriseerd verkeer mag fietsers niet inhalen.  
Voetgangers kunnen de straat oversteken ter hoogte van de Nieuwstraat. Om de horecazaken bereikbaar te houden, voorziet de aannemer ruimte tussen de werf en de gevels. Deze fase duurt 2,5 weken. 

Voor fase 4B schuiven de werken op naar de zone tussen de Nieuwstraat en het stadhuis. Ook in deze fase zal het fietsverkeer op de rijbaan terechtkomen en voeren we een fietsstraat in. Voetgangers kunnen oversteken aan het stadhuis. Fase 4B duurt 1,5 weken.  

Fase 4C duurt 3 dagen. De aannemer werkt in de Sint-Jozefstraat. De werken komen tot op de busbaan in de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Hierdoor zal het busverkeer mee op de autorijbaan komen tot net voorbij de werfzone. 

In fase 4D vinden de werken plaats vanaf het stadhuis tot aan het Onze-Lieve-Vrouwplein. Auto- en busverkeer komen op één rijbaan terecht ter hoogte van de werfzone. Ook in deze fase blijft de fietsstraat van kracht. 

Opgelet! Gedurende de winterperiode is er een grotere kans dat de werken door weersomstandigheden beïnvloed worden. De duur van de werken is daarom onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden, en kan mogelijk uitlopen. 

bestuur cultuur documenten fiets geld gezondheidszorg leren mobiliteit natuur opvang veiligheid waarschuwing werken werkenopafspraak wonen