Parklaan

Nutswerken Grote Markt: fase Parklaan start donderdag 3 november

Je bekijkt een gearchiveerde pagina. Het is mogelijk dat deze info niet meer up to date is.
Op donderdag 3 november start fase 3 van de voorbereidende nutswerken voor de vernieuwing van de Grote Markt. In deze derde fase werkt de aannemer in de zone Parklaan (van Grote Markt 37 tot het stadspark). Het einde van deze fase is voorzien op woensdag 7 december.
Social media sharing

De werken aan de Parklaan verlopen in 4 delen: fase 3A, fase 3B, fase 3C en fase 3D: 

  • Fase 3A: dwarsoversteek van de Parklaan. Van donderdag 3 tot woensdag 16 november;
  • Fase 3B: Parklaan, kant van de even huisnummers. Van donderdag 17 tot maandag 21 november; 
  • Fase 3C: Parklaan, kant van de oneven huisnummers. Van dinsdag 22 tot vrijdag 25 november; 
  • Fase 3D: Verbinding Hendrik Heymanplein en Grote Markt. Van maandag 28 november tot woensdag 7 december. 

Bereikbaarheid fase 3A

In fase 3A (van 3 tot 16 november) maakt de aannemer een sleuf dwars over de Parklaan ter hoogte van de hoek met de Kokkelbeekstraat en het Hendrik Heymanplein. De doorgang naar de Grote Markt is dan afgesloten voor alle verkeer, behalve voor voetgangers. Komende van de Parklaan, kunnen auto’s ter hoogte van de werfzone 180° draaien en terugrijden op de Parklaan. De drempels en straatboorden worden weggenomen, zodat auto’s de straat kunnen indraaien. De Kokkelbeekstraat is daardoor bereikbaar vanaf de Parklaan.

Het doorgaand autoverkeer vanaf de E17/N16 wordt ter hoogte van het rond punt aan het Sinbad langs de Prins Boudewijnlaan/Singel (R42) afgeleid. Via de Singel (R42) en de Hofstraat blijft de Grote Markt steeds langs de noordkant bereikbaar. 

Autoverkeer kan steeds rond de Grote Markt blijven rijden en alle zijstraten blijven bereikbaar, op de Parklaan na. Het doorgaand autoverkeer vanaf het noorden van de stad richting E17/N16, zal via de N41 en de N70 omgeleid worden naar het rond punt aan het Sinbad.

Het busverkeer (streeklijnen van De Lijn) volgt in beide richtingen een omleiding tussen het station van Sint-Niklaas en het rond punt aan het Sinbad, langs de Prins Boudewijnlaan/Singel (R42). De bushaltes op de route tussen het station en het rond punt aan het Sinbad worden dus niet bediend. Je kan je route plannen via de website van De Lijn.

Fietsers komende van de Parklaan kunnen de Grote Markt bereiken via een voorziene fietsomleiding langs het stadspark, de Zeildoekstraat, Kalkstraat en Houtbriel. Vanaf de Grote Markt bereik je met de fiets de Parklaan via de Apostelstraat, Walbrugstraat, Zeildoekstraat en het stadspark.

Bereikbaarheid fase 3B en 3C

De aannemer werkt  van 17 tot 25 november in de Parklaan zelf in sleuven die in het voetpad worden gemaakt. Doorgaand verkeer blijft mogelijk.

Bereikbaarheid fase 3D

In deze fase (28 november - 7 december) werkt de aannemer aan de verbinding van het Hendrik Heymanplein met de Grote Markt. Gemotoriseerd verkeer is tijdens deze fase niet mogelijk van het Hendrik Heymanplein naar de Grote Markt en omgekeerd. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werfzone wandelen, eventueel met de fiets aan de hand. Het Hendrik Heymanplein is bereikbaar via de Hoveniersstraat, die tot het einde van de werken in fase 3 dubbele rijrichting krijgt.

Fasering nutswerken Grote Markt

Parklaan
bestuurcultuurdocumentenfietsgeldgezondheidszorglerenmobiliteitnatuuropvangveiligheidwaarschuwingwerkenwerkenopafspraakwonen